Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Barcelona enceta la consulta sobre la independència amb puntualitat i normalitat

Aquest matí han obert amb total normalitat els  347 col·legis electorals que realitzen les consultes per la independència a Barcelona  i una vintena de municipis catalans. A Barcelona es recolliran avui un total de 505 urnes preparades per a un  total de 1,42 milions. Uns vots als quals  s'hauran d'afegir els que ja s'han recollit de manera anticipada durant aquestes darreres setmanes. A les 9h del matí tots els col.legis han obert coordinadament i puntualment. En només 10 minuts de l'inici de la consulta s'han recollit més d'un miler llarg de vots. Afluència massiva de votants a l'Eixample i a la Vila de Gràcia. Llargues al col.legi de l'Avinguda Mistral de Barcelona.

Durant el dia Barcelona Decideix oferirà dades de participació des de la seu central, situada a la seu d'UGT. Els col·legis tancaran a les vuit del vespre. Les dades totals de participació es faran públiques a quarts de nou,  tot i que el dens escrutini no s'espera que estigui enllestit fins ben entrada la nit. Avui culmina el camí encetat a Arenys de Munt fa un any i mig que va encendre la flama de les consultes sobre la independència.

10/04/2011 09:28 Política

Més d'un milió de barcelonins estan cridats a les urnes per votar sobre la independència de Catalunya. Els votants respondran a la pregunta plantejada a la consulta: "Està d'acord que la nació catalana es converteixi en un Estat de dret, independent, democràtic i social integrat a la Unió Europea?".

A més de la capital catalana, 22 municipis més, entre aquests Gavà, Viladecans (Baix Llobregat) o Blanes (Maresme), celebren la consulta del 10-A i d'aquesta manera es tanca el cicle que es va iniciar a Arenys de Munt el 13 de setembre del 2009.

 

 Per saber-ne més:

Barcelona al capdavant de la consulta del 10-A sobre la independència de Catalunya Racó Català

La consulta de Barcelona Decideix en xifres Racó Català

"Avui, Barcelona decideix", destaca 'El Punt' Ara.cat

Els organitzadors de la consulta de Barcelona donarien per bo un 10 per cent LaMalla.net

És l'hora: Barcelona vota 3Cat24

Arrenca la consulta independentista a Barcelona ACN

51 observadors internacionals vetllen pel compliment de les normes en la consulta sobre la independència: Ràdio Trinitat Notícies

 

logo-10aAhir dissabte el municipi de Vallgorguina al Vallès Oriental va realitzar la consulta sobre la independència que precedia la d'aquest diumenge a Barcelona i una vintena més de poblacions, entre elles Blanes, Gavà i Viladecans.
 
Malgrat que el referent mediàtic barceloní ha eclipsat la dinàmica dels 24 municipis on també se celebran consultes, en aquestes poblacions s'han mobilitzat també milers de persones per realitzar avui diumenge el referèndum popular sobre la independència. Una jornada que des fa mesos s'està preparant en reunions, recollida del vot anticipat i organitzant actes per difondre el valor simbòlic de la consulta. 

 

 

- Alt Empordà

Albanyà

Pont de Molins

 

- Anoia

10a-2Bellprat

 

 

 

 

 

 

 

inici_caminada_pancarta_petita-1Calaf

Castellfollit de Riubregós

Colonge de segarra  

 

 

 

45816_104109499648130_100001472416407_34769_81324_nEl Bruc 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pujalt

Sant Pere Sallavinera

Santa Margarida de Montbui 

 

- Baix Camp

187153_100002196917201_1697479_nPrades 

 

 

 

 

 

- Baix Ebre

El Perelló

 

- Baix Llobregat

cartell-10a-gavaGavà

Només queden set dies. Diumenge vinent serà la culminació d'una llarga tasca col·lectiva iniciada ara fa un any i mig, el 25 de gener de 2010, quan unes quantes persones interpel·lades per la necessitat de materialitzar el dret democràtic a decidir col·lectivament el nostre futur ens vam trobar al Casal Sant Jordi de la Rambla de Gavà i vam decidir fer el pas d'organitzar la consulta.

Els primers passos van ser prudents. Desconfiàvem de la nostra pròpia capacitat organitzativa, de la resposta cívica, de la mobilització social
 

 

 

 

 

 

Sant Climent de Llobregat

logoscdL’AJUNTAMENT DE SANT CLIMENT DÓNA SUPORT A LA CONSULTA POPULAR SOBRE LA INDEPENDÈNCIA
 
 L’ajuntament de Sant Climent de Llobregat va aprovar en el ple ordinari celebrat el 24 de març, la Moció de suport a la consulta popular a Sant Climent de Llobregat sobre la independència amb els vots a favor dels grups d’Unió Local Independent, Esquerra–Acord Municipal, Convergència i Unió i Agrupació d’Esquerres, i va comptar amb l’abstenció del grup del Partit Socialista de Catalunya.

La Moció aprovada, modificada en “petites esmenes” segons informava en el ple el propi alcalde respecte de la proposta inicial, dóna suport a les iniciatives que sorgeixin des de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes populars sobre la independència i fa una crida a la participació de tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Climent a la consulta. La mateixa moció també es compromet a fer arribar aquest acord al president del Parlament de Catalunya, al de les Illes Balears i del País Valencià i als portaveus dels diferents grups amb representació a la cambra catalana.

La consulta, que es celebrarà el proper 10 d’abril, està sent organitzada per  la Coordinadora local SANT CLIMENT DECIDEIX, constituïda per unes seixanta persones de diverses entitats culturals, esportives i socials del poble compromeses amb el dret a decidir.

   

 

- Gironès

Sant Julià de Ramis


- Noguera

logosenzillBellmunt d'Urgell

Única consulta sobre la independència en l'onada del 10-A a Ponent

El proper dia 10 d’abril al municipi de Bellmunt d’Urgell tindrà lloc la darrera votació a la consulta sobre la independència dels Països Catalans a les comarques de Ponent. Durant el ple de la setmana passada l'Ajuntament del municipi va aprovar la moció de suport a la realització de la consulta popular sobre la independència dels Països Catalans. La plataforma Bellmunt Decidix, organitzadora de la consulta, va presentar la moció. L’equip de govern va acordar donar-hi suport i col·laborar fins allà on sigui legalment possible. 

 

-Selva

cartell_institucional_10a_base__a3_fondo_blancBlanes      

Manifest de Blanes Decideix        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Tarragonès

La Pobla de Montornès

 

- Vallès Occidental

votanticipat5-6mRellinars

 

 

 

 

 

 

 

- Vallès oriental

174135_100002075770149_8016421_nVallgorguina 

Campins

Fogars de Montclús

Montseny 

 

 

 

 

Suport del parlament a les consultes sobre la independència 

Barcelona Decideix escalfa motors per a la jornada Especial de Vot Anticipat a Nou Barris del 12-M 

Rècord de participació del vot anticipat a la consulta sobre la independència a la vila de Gràcia 

Més de 100 personalitats avalen la consulta per la independència d'aquest abril a Barcelona 

Barcelona Decideix: "No podem confiar en l'estat espanyol si volem garantir un procés lliure" 

Difusió de la consulta i recollida del vot anticipat a Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona 

Sarrià comença a recollir el vot anticipat de la consulta de Barcelona 

Barcelona supera la prova de foc i recapta un 20% de vot anticipat 

Tret de sortida a la consulta independentista de Barcelona  

La consulta sobre la Independència dels Països Catalans als Estats Units se celebrarà el 9 d'octubre    

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid