Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de 100 personalitats avalen la consulta per la independència d'aquest abril a Barcelona

La consulta sobre la independència de Catalunya organitzada per Barcelona Decideix per a l'abril ha comptat avui amb el suport de 100 personalitats del món cultural i social català. En un acte que ha tingut lloc a la seu nacional d’Òmnium Cultural aquests personalitat han escenificat els suport al dret a decidir.

A més dels signants i dels assistents l'acte ha comptat amb el suport pòstum del filòleg Joan Solà, del qual s'ha llegit una comunicació gravada abans de la seva mort de suport a la consulta a Barcelona (Vegeu tota la llista d’adherits).

09/02/2011 18:38 Política

 La llista dels 100 '"avaladors" de la Consulta per la independència a Barcelona està composta de noms de personalitats com Isabel Clara-Simó, Joael Joan, Jaume Sobrequés, Miquel Sallarès, Hilari Raguer, Mikimoto, Julià de Jódar, Cesc Freixes, Jaume Cabré, Pilarín Bayés, Justo Molinero,Quimi Portet, l’actor Sergi López, Xavier Rubert de Ventós o l’arquitecte Oriol Bohigas.

Durant l'acte de presentació unes quaranta d’aquestes 100 personalitats ha  s'han realitzat una foto de grup per imbolitzar aquest clam unitari per a la participació i ferma defensa d’un procés consultiu del proper 10 d’abril, dia de la consulta.

Muriel Casals, Òmnium cultural, ha obert l’acte, recordant que celebració de la massiva manifestació del 10 de juliol  i aquesta mobilització va  mostrar "la nostra capacitat de reaccionar col·lectivament ens permetrà canviar les coses".

També s'han pogut sentir les paraules pòstumes de suport de Joan Solà a les consultes, el qual, en un vídeo enregistrat per al seu poble, Bell-lloc d’Urgell, animava tothom a participar en aquest procés. Una emotiva aportació en què tothom se sentia interpel•lat quan Joan Solà assegurava que en cap cas aquest esforç és en va, sinó al contrari, tot aquest esforç és més valuós perquè és voluntari i encara que no sigui legal.

El comunicador i emblemàtic Justo Molinero també ha fet una crida a la participació amb aquests termes: "hem de poder decidir quin país volem deixar als nostres fulls". Unes paraules de coratge similars a les de l’arquitecte Oriol Bohigas que ha afirmat que "estem vivint una democràcia esquifida i com a ciutadans tenim l'obligació de canviar aquesta democràcia". Anna Sahún, d'altra banda banda, ha demanat al públic que exerceixi  "aquest acte de llibertat’.

L’acte ha tingut com a punt final una fotografia de grup a les escales de la seu nacional d’Òmnium.

Cal subratllar que el Telenotícies de TV3 i del 3/24 ha emès una notícia d'una brevetat escandalosa d'aquesta roda de premsa de les 100 personalitats per la consulta de Barcelona. La notícia, de comptats segons, ha desentonat del conjunt de les informacions del Telenotícies per la seva exagerada brevetat.

 

L’acte sencer es pot veure des d’aquest enllaç d'Òmniu Cultural.

Per a més informació sobre la consulta: www.barcelonadecideix.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid