Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de tres-centes persones participen a la consulta sobre Independència als EUA

Més de tres-centes persones participen a la consulta sobre Independència als EUA La comissió "Els EUA decideixen" valora molt positivament la participació a la consulta sobre la Independència realitzada ahir als Esta Units. De les consultes realitzades a l'estranger, el país amb més participació fins ara havia estat Suïssa, on van anar a votar 198 catalans residents.

Una vegada tancat el període de votació de la consulta sobre la Independència entre els catalans i catalanes dels Països Catalans residents als Estats Units d'Amèrica, el resultat ha estat d'un 95% (217 vots) favorable a la independència dels Països Catalans, un 4% (9 vots) en contra, i un 1% (2 vots) en blanc.

10/10/2010 10:02 Política
La comissió "Els EUA Decideixen" ha comptabilitzat un total de 279 vots, dels quals 228 vots han sigut vàlids. 45 vots van ser emesos a la Taula de San Diego (Califòrnia), 40 vots a la taula de Nova York, i 194 vots van arribar anticipadament per correu. La setmana pròxima es contaran aproximadament uns 25 vots enviats abans de la consulta, però que arribaran massa tard per a ser contabilitzats avui. Per tant la comissió està molt satisfeta en superar molt previsiblement la suma total dels 300 vots.
 
San DiegoEls resultats nacionals són, provisionalment fins que es contabilitzin tots els vots per correu:
Sí: 217 (95%)
No: 9 (4%)
Blanc: 2 (1%)
Nuls: 51 vots
Total: 279 vots
 
 
 
 
 
 
Els resultats desglobats són:
 
Taula de San Diego: 45 vots.    
Sí: 44 (98%),  No: 0 (0%), Blanc: 1 (2%), Nuls: 0
 
Taula de Nova York: 40 vots.    
Sí: 37 (92.5%),  No: 3 (7.5%), Blanc: 0 (0%), Nuls: 0
 
Vot per correu provisional: 194 vots total, 143 vots vàlids.   
Sí: 136 (95.1%), No: 6 (4.2%), Blanc: 1 (0.7%), Nuls: 51
 
New YorkLa valoració de la comissió organitzadora de la Consulta sobre la Independència dels Països Catalans “Els EUA decideixen” és molt positiva. La participació a la campanya ha sigut comparable a la que s'ha realitzat en altres països malgrat les dificultats pròpies de tractar-se d'un país de dimensions molt superiors i on la penetració de la campanya era, a priori, molt més complicada. A tall d'exemple, és l'única vegada que una consulta s'ha organitzat a un territori amb una diferència horària de tres hores entre los dues costes. També ens omple de satisfacció el fet que han arribat vots de gent originaria del Principat, el País Valencià i les Illes, sense tenir en compte els vots dels organitzadors que també provenen d'arreu els Països Catalans. No era casualitat tampoc que la consulta coincidira amb la Diada Nacional del País Valencià.
 
La comissió “Els EUA Decideixen”, està formada majoritariament per joves professionals d’arreu els PPCC sense cap vincle polític. L’esdeveniment s’ha donat a conèixer de boca a orella i amb medis online com ara Facebook, Twitter o Google.

San DiegoDurant la votació, un gran nombre d’americans i simpatitzants d’altres nacionalitats, així com turistes, s’han interessat pel significat del referèndum i per la lluita per l’autodeterminació dels Països Catalans. La jornada ha transcorregut sense incidents en un dels llocs més emblemàtics de San Diego (el Balboa Park) i de Nova York (Manhattan).

La consulta ha seguit directrius estrictes per a garantir la integritat del procés, amb la presència d’observadors internacionals i un notari. Han pogut votar els majors de 16 anys, nascuts o vinculats a qualsevol territori dels Països Catalans, residents als EUA. Entre les anècdotes de la jornada a San Diego hi ha la d’un votant que ha viatjat des de Phoenix   (570 km), mentre que un organitzador i dues observadores han viatjat des de Standford (770 km). A la taula de Nova York hi ha acudit des d'una dona que porta més de 40 anys a la ciutat fins a una estudiant que hi acabava d'aterrar. També cal destacar que han votat per correu dos germans de 91 i 88 anys residents a Nova York.
 
San DiegoLa comissió "Els EUA decideixen" vol fer els següents agraïments:
-A tots els que han votat, independentment del sentit del seu vot, pel seu tarannà democràtic;
-Al Casal dels Països Catalans a Califòrnia, per l’ajuda en l'organització de la taula a San Diego;
-A l'associació "Independentistes a l'Estranger/Catalan Independentists Abroad" per la seua col.laboració durant tot el procés;
-Al Casal Català de Califòrnia, al Casal del Nord de Califòrnia, al American Institute for Catalan Studies i Catalansalmon.com, per reenviar la informació de la consulta als seus socis/membres.
-Als observadors internacionals Jose Maria Murià (historiador i ex-president del Colegio de Jalisco a Guadalajara, Mèxic), Blandine Giraud (Paris, Franca), Hani Yousuf (vinculada al South Asian Journalist Association, originaria de Karachi, Pakistan), Songwei Chen (Hong Kong) i Carmen Maria Aguilar (Espanya) i al notari Gustavo Lanata, per garantir la integritat del referendum.
-A la resta de gent, catalans i americans, que han ajudat a organitzar la consulta, han fet córrer la veu, i/o han contribuït economicament.
 
A les consultes anteriors a l'estranger (Irlanda, el 24 d'abril passat; els Països Baixos, el Quebec i Suïssa, el 25 d'abril), el sí a la independència va guanyar per més d'un 90% dels vots. El país amb més participació fins ara era Suïssa, on van anar a votar 198 catalans residents al país.
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid