Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
NICARAGUA
Nicaragua retira la nacionalitat als escriptors Sergio Ramírez i Gioconda Belli i 92 dissidents més

Gioconda Belli i Sergio Ramírez van ser militants del Front Sandinista d'Alliberament Nacional. Els altres afectats (als quals s'ha ordenat a més confiscar-los les propietats) també són crítics amb el govern de Daniel Ortega.

 

16/02/2023 Internacional

El govern de Nicaragua a càrrec de Daniel Ortega va retirar ahir la nacionalitat nicaragüenca als escriptors Sergio Ramírez (va ser vicepresident de Nicaragua amb el govern sandinista de finals dels anys '80 del segle XX) i Gioconda Belli, i a gairebé un centenar més de dissidents al Govern. A més, de treure la nacionalitat als opositors, s'ha ordenat "confiscar els seus béns immobles". 

La llista inclou més de 94 persones, totes acusades de "traïdors" pel mandat d'Ortega. Als 94 afectats "se'ls declara pròfugs de la justícia" i, a més de perdre la seva nacionalitat, no podran exercir càrrecs públics ni d'elecció popular "de forma perpètua", va indicar la resolució llegida pel magistrat Ernesto Rodríguez Mejía, del Tribunal de Apel·lacions de Managua.

L'escriptora Gioconda Belli ha obtingut diversos premis literaris en una llarga trajectòria en la qual ha publicat desenes de llibres entre els que destaquen "La Mujer Habitada" i "Rebeliones y revelaciones".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid