Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Premis
Softcatalà, premi Nacional Joan Coromines 2022

Els premis Nacionals Joan Coromines són atorgats per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL).

14/11/2022 Llengua

Dissabte 12 de novembre del 2022, a les 18 h, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) celebrà la XX edició dels Premis Nacionals Joan Coromines al Fòrum Berger Balaguer (Rambla de Nostra Senyora, 6) de Vilafranca del Penedès.

L’any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que lliuren de forma anual.

Fins a la de dissabte 12 de novembre del 2022, s’han celebrat vint edicions dels premis, totes elles a diferents poblacions, i s’han guardonat més de 50 personalitats, associacions, mitjans i empreses que a partir d’un fet puntual o per la seva trajectòria són mereixedors d’aquest reconeixement. A banda del lliurament de guardons, es presentà una breu biografia de Joan Coromines, hi hagué el parlament a càrrec d'en Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística, actuacions musicals d'en Cesk Freixas, i un refrigeri que se celebrà un cop acabat l’acte de lliurament dels guardons.

Aquests premis són el reconeixement de la CAL cap a persones, entitats o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

Els guardonats foren Joaquim Arenas i Margarida Muset, per la seva intensa i continuada lluita per la normalització de la llengua catalana; Parlem Telecom, per ser l’única empresa de telefonia de matriu catalana, imprescindible per a no dependre de serveis estatals; Pack Màgic, per la difusió de recursos infantils en català que fomenten valors socials i culturals; Softcatalà, per ser pioners en el foment de la presència i l’ús del català en tots els àmbits de les noves tecnologies; Músics per la Llibertat de l’Alt Penedès (guardó local), per la persistència en la defensa de les nostres llibertats nacionals; i Miquel Strubell (homenatge pòstum), en reconeixement de la seva lluita per la llengua, la cultura i la nostra llibertat nacional.

En nom de Softcatalà, en Josep M. Closa va fer un petit discurs en què agraí el premi, i recordà que cal no abandonar mai ni la tasca ni l'esperança.

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic, Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes traduïts i els projectes de l'associació, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid