Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Homenatge popular a Miquel Grau en el 45è aniversari del seu assassinat a Alacant

Aquella mort va generar tota una revolta a Alacant, i la policia del règim va impedir l’homenatge públic de Miquel Grau, el fèretre del qual havia de ser passejat pel centre de la ciutat fins arribar a l’Església de Sant Martí.

01/10/2022

El  Casal Popular Tio Cuc  ha organitzat un any més l'homenatge a Miquel Grau per aquest dissabte 1 d'octubre a les 19.00h a la Plaça dels Cavalls (o dels Estels) d'Alacant. Enguany serà  el 45è  l'aniversari del seu assassinat, comès per un feixista l'any 1977 a la Plaça dels Cavalls d'Alacant, quan penjava cartells convocant a la Diada del 9 d'Octubre.

A l'acte parlaran representants dels encausats de Pego (Marina Alta) –perseguits judicialment per haver plantat cara un grup de nazis de Gandia que van provocar veïns de la localitat de la Marina abans d’un partit de futbol– i de la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià. L’acte clourà amb un concert de Noèlia Llorens, coneguda artísticament com Titana, i amb l’actuació de la Colla el Cocó de dolçaina i tabal.

El 16 d'octubre de 1977 era soterrat a Alacant l'antifeixista Miquel Grau i Gómez, després d'haver estat 10 dies en coma a causa deles ferides que li va provocar el bloc de formigó que li va llançar al cap, mentre penjava cartells per a la manifestació del 9 d'octubre, el militant d'extrema dreta Miguel Ángel Panadero Sandoval (avui Miguel Ángel Díaz-Panadero Sandoval). La cosina d'aquest assassí està casada amb José Fernández Cerrá, un dels tres falangistes que va ser condemnat a 193 anys de presó per l'assassinat, el 24 de gener de 1977, de tres advocats i dues persones més en la que va ser coneguda com la "Matança d'Atocha" (de la qual una de les supervivents és l'actual alcadessa de Madrid, Manuela Carmena). Miguel Ángel Panadero va ser indultat el 1982 per Adolfo Suárez i avui és procurador dels tribunals a la Ciutat de la Justícia de València.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid