Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
INTERNACIONAL
Els EUA maten amb un dron a l'Afganistan Ayman el Zawahiri (líder d'Al-Qaida i successor de Bin Laden)

Ayman Al Zawahiri ha mort als 71 anys en una operació de la CIA a Kabul (Afganistan), segons ha informat el president dels Estats Units, Joe Biden.

02/08/2022 Internacional

Els Estats Units van matar aquest cap de setmana Ayman al-Zawahiri, que era el líder d'Al-Qaida des de l'assassinat d'Ossama bin Laden el 2011, en una operació de la CIA duta a terme per un dron a Kabul (Afganistan). En una compareixença televisada des del balcó de la Sala Blava de la Casa Blanca dilluns a última hora, el president dels Estats Units, Joe Biden, va dir que amb la mort d'Al-Zawahiri "s'ha fet justícia" i que el món ja no ha de témer aquest "assassí despietat".

El president es va dirigir a "tots aquells arreu del món que volen danyar els EUA" i els va assegurar que el seu país romandrà sempre alerta i preparat per actuar quan es tracti de defensar la seguretat dels ciutadans nord-americans. Al Zawahiri va ser assassinat diumenge al matí en una residència de Kabul, concretament a les 6.18 hora local (1.48 GMT), quan es trobava al balcó de la residència on s'allotjava i un dron li va disparar dos míssils Hellfire.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid