Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nuclears
Una fuita de la central nuclear d’Ascó provoca una taca d’oli al riu Ebre

La Central Nuclear d’Ascó, dos dies més tard d'haver-se visualitzat la taca sobre el riu Ebre, mentre el Consell de Seguretat Nuclear no en tenia constància i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre lamenta que no s’hagi informat als alcaldes fins a dos dies i mig.

27/05/2022 Drets i Llibertats

Des del passat dilluns una taca d’oli baixa pel riu Ebre entre els municipis de Vinebre i Ascó. Aquest passat dimecres la Central Nuclear d’Ascó va comunicar a les autoritats locals que es tracta d’una fuita provinent dels alternadors de la central, i que en detectar-ho ja es va aturar, segon informa Canal21.

Ara bé, el mateix mitjà remarca que quan es va tenir coniexement de la taca d'oli, agents del Seprona i d’Agents Rurals haurien pres mostres del producte per analitzar la seva composició. Una de les reaccions polítiques del territori va ser la de la diputada d’ERC Norma Pujol, que va traslladar aquest dimecres a la tarda la inquietud de les poblacions afectades al president del Consell de Seguretat Nuclear, Juan Carlos Lentijo, aprofitant la compareixença en la comissió de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del Congrés dels Diputats, que no tenia informació d'alguna incidència.

El mitjà recull la declaració de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, que ha lamentat que no s’hagi informat als alcaldes fins a dos dies i mig després d’aparèixer la taca.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid