Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
Vaga de fam en defensa de la llengua

Contra la persecució judicial i política de la llengua catalana 

20/04/2022 Llengua

Jaume Sastre i Carles Furriols han iniciat aquest migdia una vaga de fam en defensa de la llengua catalana com a llengua vehicular a les escoles dels Països Catalans.

Ho han anunciat en una roda de premsa que s'ha realitzat a la Casa de la República de Vic i que ha comptat la presència del cantautor illenc Biel Majoral, que ha donat a conèixer els motius de l'acció.

Se sumen així a les mobilitzacions i protestes que es faran per rebutjar la modificació de la llei lingüística que es votarà al Parlament i que pretén ajustar-se a les imposicions del Tribunal Suprem espanyol i el Tribunal de Justícia espanyol a Catalunya.

Jaume Sastre va ser un dels impulsors de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, nascuda el 2013. El 8 de maig de 2014, inicià una vaga de fam en defensa d'una educació digna en català i contra la posició de no negociar del Govern de les Illes Balears en relació amb el conflicte educatiu. El 41è dia de la vaga de fam, va aturar la seva acció sense haver aconseguit l'objectiu principal, però afirmà que havia rebut moltes mostres de suport. L'octubre del 2021, fou elegit representant de les Illes Balears a l'Assemblea de Representants del Consell per la República.

Carles Furriols i Solà viu a Taradell i és impulsor de la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta que fomenta la creació d'empreses sostenibles i la inserció laboral de persones vulnerables a partir de la recollida de fàrmacs.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid