Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PERÜ
Pedro Castillo pren possessió del càrrec de president del Perú criticant "els homes de Castella" amb Felipe VI a l'acte

Castillo també va commemorar la independència del Perú

30/07/2021 Internacional

Dimecres passat en el seu discurs d'investidura, el nou president del Perú Pedro Castillo després de commemorar la independència del Perú va exaltar les cultures prehispàniques i criticar la invasió espanyola. També ha afirmat que 'No governarà des de la Casa Pizarro' en referència al nom amb el qual s'acostuma a designar el Palau de Govern a Perú, en honor al conquistador espanyol Francisco Pizarro. 

Al començament del seu discurs de possessió (minut 12 del vídeo) va dir 'A les nostres terres van florir importants i extensos estats com el Wari i, després, el Tahuantinsuyo. Durant quatre mil·lennis i mig, els nostres avantpassats van trobar maneres de resoldre els seus problemes i de conviure en harmonia amb la rica naturalesa que la providència els oferia. Va ser així fins que van arribar els homes de Castella, que amb l'ajuda de múltiples 'felipillos', i aprofitant un moment de caos i desunió, van aconseguir conquerir a l'estat que fins a aquest moment dominava gran part dels Andes centrals' ('felipillo' és un terme peruà similar al terme català 'botifler'). A l'acte hi era present Felip VI representant l'Estat espanyol.

Al seu discurs Castillo també va recordar la revolta de Tupac Amaru, l'espoli espanyol i la discriminació que patien els indígenes. El president ha llegit el discurs portant un barret 'chotano' que és la indumentària indígena típica de la seva regió natal. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid