Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una diputada de Vox ret homenatge al torturador Galindo

Avui ha mort de COVID el General Galindo i la diputada de Vox Macarena Olona ha fet un tweet homenatjant al torturador d'Intxaurrondo.

13/02/2021 Drets i Llibertats

Avui ha mort de COVID el General Galindo i la diputada de Vox Macarena Olona ha fet un tweet homenatjant al torturador d'Intxaurrondo.  Olona ja tenia experiència en la defensa de torturadors com a responsable jurídica de l'Advocacia de l'Estat a Euskal Herria on va ser una de les peces claus en l'oposició de el Govern de Mariano Rajoy a la llei basca d'abusos policials. Macarena Olona va redactar jurídicament el recurs davant el Constitucional que va paralitzar la seva entrada en vigor i que la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría -també advocada de l'Estat- va mantenir tot i ser una de les exigències que el Govern d'Urkullu i el PNB van posar damunt de la taula en les negociacions pressupostàries de 2017.

 

El pare de Macarena Olona (del qual ella mai en parla) és un 'empresari' lleidatà de 66 anys, Pablo Olona Cabasés, proper a Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit de l'expresident Jordi Pujol, que va ser a la presó per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. També té vincles amb l'empresari Javier de la Rosa, condemnat pel cas Grand Tibidabo i implicat en el cas KIO i amb l'exadvocat de Jordi Pujol Joan Piqué Vidal, condemnat per blanqueig de diners dels narcotraficants del càrtel de Sinaloa.

Pablo Olona va ser empresonat després de ser extradit des d'Andorra. L'extradició es va produir un mes després de la seva detenció per part de les autoritats andorranes el 3 de març de 2016. El pare de Macarena havia estat complint una condemna de tres anys i tres mesos a 'Estat espanyol i, en un permís penitenciari, mai va tornar a la presó. Segons les estimacions de les autoritats, havia estat al Principat d'Andorra des de desembre de 2015 després de la seva fugida i al febrer de l'any següent la Interpol de Madrid va emetre una ordre internacional per capturar-lo.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid