Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ebre
La PDE fa 20 anys i segueix davant les noves amenaces

"Degut a la pandèmia no podem celebrar-ho com voldríem, per això us convidem a què el 20 de setembre ens acompanyeu brindant, ballant, xalant,… per l’aniversari, feu una foto o vídeo i compartiu-la a les vostres xarxes etiquetant-nos instagram @Plataforma_Defensa_Ebre o twitter @pde"

15/09/2020

Tal dia com avui es va crear la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), que ha i continua generant una sense precedents per la defensa del Delta i el futur de les Terres de l’Ebre en conjunt.

Tot va començar sota el lema "Lo riu és vida" davant l'amenaça del Pla Hidrològic Nacional (PHN) promogut pel govern de PP i que preveia transvasar l'aigua del riu al País Valencià, Múrcia i Almeria, amenaçant els ecosistemes del Delta. El PHN comptava, inicialment, amb el suport de CiU, que governava la Generalitat, però el gran moviment que va saber liderar la PDE a les Terres de l'Ebre i les complicitats guanyades arreu amb una mobilització constant van aconseguir canviar-ho i finalment el PHN es va derogar.

Noves amenaces

La PDE segueix endavant ja que l'amenaça no s'ha esvaït com denunciava ahir la CUP. L’Estat Espanyol, es continuen implementant les mateixes polítiques d’expoli que condemnen el Delta i la vida de les persones que l’habiten a la seva desaparició. El govern “més progressista de la història” aprova un transvasament a Cantàbria, abans fins i tot de tenir elaborat el pla per a la protecció del Delta. Un pla en el qual no tenim cap confiança, que s'està redactant d’esquenes al territori i que com apunta la PDE pot acabar sent moneda de canvi en les negociacions pel nou Pla Hidrològic a final d’any, un nou pla que es preveu que augmenti les dotacions de reg, la creació de nous embassaments o l’autorització de minitransvasaments com el de Santander.

També va denunciar el cinisme i hipocresia del Govern Català, que en visites a Terres de l’Ebre han expressat que la problemàtica de regressió del Delta es tractava d’un tema “prioritari de país”, mentre es signa un acord entre el Consorci d’Aigües de Tarragona, el Govern de la Generalitat, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i la Diputació de Tarragona per abastir a nou municipis de la Conca de Barberà. Un pla al qual s’oposa la plataforma local d’aquesta comarca Volem Aigua Potable, que considera que la solució, més que portar aigua de l’Ebre, seria aprofitar el volum d’aigua del subsòl i instal·lar plantes potabilitzadores gestionades municipalment.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid