Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Actes per recordar l'afusellament de "Txiqui" a Cerdanyola amb motiu del 45è aniversari dels fets

La presó Model, on va passar les darreres hores, i les rodalies del Cementiri de Collserola, on fou afusellat, acolliran actes de memòria i homenatge

25/09/2020 Drets i Llibertats

El franquisme va acabar com va començar: matant. El col·lectiu Vents de Llibertat, integrat per diverses persones de distintes generacions i que és dipositari, organitza aquest proper cap de setmana els actes de record i homenatge a Juan Paredes Manot, ‘Txiki’, afusellat el 27 de setembre a les rodalies del Cementiri de Collserola. Des de fa més de tres dècades, cada any es realitza aquest acte, impulsat pels amics d’en Txiki i veïns i veïnes de Cerdanyola. Els actes transcorreran paral·lels a les darreres hores de Txiki, entre la presó Model i el descampat on fou assassinat per un escamot de guàrdies civils voluntaris.

Divendres, a l’antiga presó diverses veus prendran la paraula: Diego Paredes Manot –germà d’en Txiki–, Magda Oranich –advocada de Txiki i testimoni directe dels fets–, Blanca Serra –represaliada en dictadura i democràcia–, Eduard Garzón –detingut en l’Operació Judas de fa un any contra membres dels CDR–, l’historiador Pep Cruanyes, el periodista David Fernandez i l’Elisenda Romeu, membre de la Sectorial de Persones Represaliades de l’ANC. L’acte anirà acompanyat de les actuacions musicals de la pianista sabadellenca Lu Rois i de Gorka Knorr, que en el seu moment va compondre una cançó dedicada a la memòria de Txiki.

Diumenge 27 de setembre, a les 12:00 hores, coincidint amb el dia dels darrers cinc afusellats del franquisme, es celebrarà l’ofrena floral i homenatge al mateix lloc de l’afusellament, vora la pista forestal de Can Catà, a tocar del Tanatori de Collserola. Aquest acte es celebra des de fa 32 anys.

25.09.2020, 19:00 hores ACTE CENTRAL BARCELONA
TXIKI, VENT DE LLIBERTAT (1975-2020)
Presó Model de Barcelona - Entença, 155
Divendres 25 de setembre, 19:00 hores
[Obertura de portes 18: 30 hores, preguem arribada esglaonada]
Amb les intervencions de Blanca Serra, Pep Cruanyes, Mertxe Aizpurua, Eduard Garzón, Elisenda Romeu, David Fernàndez, Magda Oranich i familiars i amics de Txiki. I l’acompanyament musical de Lu Rois i Gorka Knorr. Durada prevista: 65 m i n u t s . Aforament limitat i inscripció prèvia obligatòria: ventsdellibertat@gmail.com. Mascareta i distància obligatòria.

27.09.2020, 12:00 hores HOMENATGE A CERDANYOLA DEL VALLÈS TXIKI, VENT DE LLIBERTAT (1975-2020)

Al mateix espai de l’afusellament, en l’indret on fa 32 anys que es realitza l’homenatge als darrers cinc afusellats del franquisme. Pista forestal de Can Catà, a tocar del Cementeri de Collserola. Intervencions i ofrena. Diumenge 27 de setembre, 12:00 hores [Es prega arribada esglaonada] Aforament limitat i inscripció prèvia obligatòria: ventsdellibertat@gmail.com. Mascareta i distància obligatòria.

De ma en ma, Vents de Llibertat és un col·lectiu intergeneracional que l’any 2014 va rebre el testimoni, dels amics d’en Txiki i veïns i veïnes de Cerdanyola del Vallès, de continuar i garantir, en el temps i l’espai i cada 27 de setembre, l’homenatge imprescindible a Txiki, vent de llibertat, que es realitza anualment des de fa dècades. Els amics i amigues van dipositar en la CUP, sense voluntat partidista, aquesta responsabilitat, que assumim amb responsabilitat, dignitat i solidaritat.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid