Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanyem Girona vol que el ple de l’Ajuntament de juliol es faci fora de la plaça del Vi

· La formació va incloure als acords de cartipàs, signats l’estiu passat, que un cop l’any el ple municipal es celebrés a un dels barris de la ciutat


· El grup municipal assegura que hi ha espais de titularitat municipal més ben preparats que el Saló de Plens per mantenir les distàncies de seguretat

22/05/2020 Política

Guanyem Girona vol fer valer un dels principals acords del cartipàs municipal, que es va aprovar gràcies a la seva abstenció, i exigeix al govern gironí que el primer ple que es pugui celebrar de forma presencial, que sembla que serà el de juliol, no es faci al Saló de Plens de la plaça del Vi. El passat juliol, Guanyem Girona i JxCat van arribar a un acord perquè un cop l’any es fes el plenari a un dels barris de la ciutat. El pacte també establia que la ubicació d’aquest ple descentralitzat s’acordés entre tots els partits representants al consistori. Ara, Guanyem creu que és el moment de complir l’acord perquè, a més, “el Saló de Plens és un espai massa petit per celebrar un ple amb els requeriments sanitaris en la situació de pandèmia actual.”

La regidora Dolors Serra ha hipotitzat sobre possibles espais de titularitat municipal als barris que podrien habilitar-se per fer un ple municipal amb públic: “L’Auditori, la sala d’actes de l’Espai Marfà o els Centres Cívics de Sant Narcís, Pont Major o Ter tenen característiques que els fan adients. Els posarem sobre la taula per compartir-ho amb la resta de partits.”

Serra ha recordat que la mesura introduïda per Guanyem té la voluntat d’acostar la institució municipal a la ciutadania: “L’Ajuntament és l’administració teòricament més propera a les veïnes i veïns però massa sovint se la veu de difícil accés. Amb el ple descentralitzat podem aconseguir que una part de la població que sempre s’ha sentit exclosa de la política municipal la vegi com una cosa més propera.”

El passat febrer, abans que esclatés la crisi de la COVID-19, Guanyem Girona ja va advertir que al govern de Marta Madrenas se li acumulaven acords no realitzats i va destacar que “no s’havia fet cap gestió per començar a treballar sobre el ple als barris.”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid