Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sector públic
L'STEi fa una crida per la defensa dels sectors públics com Salut, Ensenyament i serveis socials i pel guariment de la salut
28/04/2020 Salut
En el Dia Mundial de la Seguretat i Salut a la feina, l’STEI Intersindical reivindica el paper de la prevenció com un eix bàsic en totes les polítiques de treball i salut integral del conjunt de treballadores i treballadors, per tal d’evitar accidents laborals, assetjaments, malalties professionals i, en el context tan dur que es viu, contagis de la COVID-19.

El sindicat posa de manifest que, aquest 28 d’abril d’enguany, la classe treballadora i les societats de tot el món han de fe front al nou coronavirus i als grans desafiaments que suposa la pandèmia; i que la crisi sanitària s’ha convertit en una crisi laboral, social i econòmica que està pagant la classe treballadora amb el cost de la seva salut i, fins i tot, de la pròpia vida. En aquest sentit, cal fer esment de totes aquelles persones que s’han quedat sense feina i totalment desprotegides de qualsevol protecció social.

L’STEI Intersindical denuncia que la situació actual ha provocat canvis en l’organització de la feina, augment del teletreball i tancament d’empreses, motivats per la falta de protecció de la seguretat i salut de les treballadores i treballadors per manca dels equips de protecció individual (EPI) i per la falta de mesures com la de guardar la distància entre les persones; però també per la insuficiència en la informació, formació, promoció i procediments necessaris per a protegir les persones treballadores.

El confinament social i el teletreball han influït en l’augment dels problemes psicosocials en aquelles persones que s’han vist obligades a tornar fer feina i reprendre l’activitat laboral sense protecció a bastament. En sentir-se indefenses, han sofert quadres depressius o d’ansietat, ja que la transmissió de les infeccions no ha cessat.

Per aquests motius, l’STEI Intersindical exigeix que es posin els mecanismes legals i la formació i prevenció necessàries perquè es faci un treball sense explotació ni intimidació que, de vegades, pot suposar la pèrdua de la vida.

També reclama polítiques en defensa dels serves públics fonamentals per a les nostres vides com salut, ensenyament i serveis socials, entre d’altres; l’augment dels recursos en infraestructures i mitjans de protecció davant la COVID-19; així com la creació de llocs de feina decents per a joves, gent gran, persones migrades, amb respecte als drets laborals de tothom.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid