Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
KURDISTAN
L'activista i cantant kurda Helin Bolek ha mort després de passar 288 dies en vaga de fam

El grup també té a un altre integrant en vaga de fam, Ibrahim Gorcek.

04/04/2020 Internacional

El Kurdiscat informa que l'activista i cantant kurda Helin Bolek ha mort aquest divendres, als 28 anys d'edat, després de passar 288 dies en vaga de fam com a protesta contra la persecució i repressió política al seu país i contra la prohibició dels concerts de la seva banda, Grup Yorum, pel missatge revolucionari de les seves cançons. El grup també té a un altre integrant en vaga de fam, Ibrahim Gorcek. Exigeix, a més de les demandes esmentades, l'alliberament dels presos polítics i la fi de les batudes contra els seus centres culturals.

D'altra banda el Kurdiscat també explica a la seva pàgina web que fa més d’un mes que l’estat turc ha interromput el subministrament d’aigua a la regió de Rojava (Kurdistan sirià) i el Nord de Síria a través de les obres d’aigua a la zona ocupada d’Alouk/Elok, prop de Serêkaniyê. Amb aquesta mesura ha deixat gairebé un milió de persones sense aigua corrent. La situació ha provocat moltes dificultats a la zona que van voler ser aprofitades pels presos de l'Estat Islàmic per fer un motí a les presons kurdes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid