Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cassolada contra el virus dels Borbons

Avui dimecres a les 21 hores Òminum Cultural (i altres organitzacions) ha convocat els catalans a fer una cassolada als balcons quan parli Felip VI per denunciar la gran farsa de la monarquia espanyola

18/03/2020 Harmonies de lluita

Avui dimecres a les 21 hores  Òminum Cultural (i altres organitzacions) ha convocat els catalans a fer una cassolada als balcons quan parli Felip VI per denunciar la gran farsa de la monarquia espanyola. Durant la cassolada contra el virus dels Borbons Òminum demana que es canti la cançó Bella Ciao!

El fenomen de les cassolades de protesta es remunta a França a principis de la monarquia de juliol de 1830. Els opositors republicans del nou règim van utilitzar aquesta pràctica de les cassolades contra el govern. Esdeveniments d'aquest tipus van aconseguir l’any 1832 tenir una dimensió global. Cadascuna d'elles durava diverses hores, de vegades es repetien durant diversos dies i podien implicar des d'algunes desenes fins a diversos milers de persones. Casualment al segle XX el mètode de protesta de les cassolades també el van fer servir els "unionistes" (republicans de dretes anomenats pieds noirs) francesos a Algèria i la dreta xilena (la CIA va copiar molts models contrainrsurgents utilitzats a Algèria per l'Estat francès).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid