Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La Plataforma SBDLC presenta l’escrit d’acusació de la peça 33 del cas Mercuri i sol·licita l’obertura de judici oral

S’adreça contra Manuel Bustos Garrido, Josep Miquel Duran i Manuel Somoza, pel possible delicte d’omissió del deure de perseguir els delictes

23/11/2019 Política

La Jutgessa del Jutjat d’Instrucció nº 1 de Sabadell que instrueix el sumari del cas Mercuri, en base a les proves practicades en la fase d’instrucció de la Peça 33, que investiga un possible delicte d’omissió del deure de perseguir delictes, previst i penat en l’article 408 del Codi Penal, va donar trasllat al Ministeri Fiscal i a les acusacions popular i particular personades, per tal que sol·licitin l’obertura de judici oral o l’arxiu de la causa.

Els fets investigats es remunten al dia 3 de juny de 2010 quan Manuel Bustos va promoure una reunió a les dependències de l’Ajuntament de Sabadell, la qual va ser organitzada per Manuel Somoza, ex director de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sabadell, i en la que va participar, a més de l’exalcalde, l’exintendent de la Policia municipal de Sabadell, Josep Miquel Duran i l’empresari José Rios Martín.

L’objecte de la reunió va ser dissuadir a José Rios de la seva voluntat de revelar públicament el contingut d’unes gravacions que disposava, les quals revelaven que l’exregidor del PP Jordi Soriano estava implicat en un delicte de suborn pel fet d’obtenir comissions d’empresaris a canvi de concessions d’obres públiques, fets que estan sent investigats en la Peça nº 1 del sumari del Mercuri. Els participants de la reunió enlloc de denunciar els fets indiciàriament delictius van aconseguir silenciar-los, valent-se dels càrrecs que ostentaven.

La Plataforma SBDLC, exercint d’acusació popular, ha presentat l’escrit d’acusació en el que sol·licita l’obertura del judici oral davant l’Audiència Provincial de Barcelona i proposa la imposició de la pena següent: 2 anys d’inhabilitació especial per ocupació o càrrec públic en l’administració local, provincial, autonòmica i estatal, sigui per designació d’autoritat competent o per oposició pública, amb la consegüent incapacitat d’obtenir-los per el mateix termini de dos anys, a cadascun dels acusats:

- Manuel Bustos Garrido, exalcalde de Sabadell del PSC, en concepte d’autor material.

- Josep Miquel Duran Macho, Intendent de la Policia municipal de Sabadell, en concepte d’autor material.

-Manuel Somoza Barreiro, ex director de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sabadell, en concepte de cooperador necessari.

Unes penes que se sumarien a les que ja tenen imposades per sentències de judicis anteriors en el cas de Manuel Bustos i Josep Miquel Duran, o sol·licitades en sumaris d’altres peces del Mercuri en el cas de Manuel Somoza.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid