Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Els sindicats de professors nord-catalans reclamen la reobertura immediata del CAPES de català

Reivindiquen una presència normalitzada del català als establiments públics de secundària de Catalunya Nord

03/10/2019

En una roda de premsa celebrada ahir a Perpinyà, els sindicats de professors CGT Education, Sud Education i el SNES-FSU han exigit la reobertura immediata del Certificat d’Aptituds al Professorat de l’Ensenyament al Català (CAPES de Català) per l’any 2020 i han reivindicat una presència normalitzada del català als establiments públics de secundària nord-catalans, ja que encara avui n'hi ha una desena que no tenen professors de català.

També han reclamat una política que prioritzi garantir la continuïtat primària-secundària en l’ensenyament opcional i l’obertura de línies bilingües. Tot reivindicant el rol de garant de la cohesió social que sovint juguen les línies bilingües en el si dels col·legis atreient alumnat de diferents orígens i condicions. I també com un dic de contenció als atacs que pateix l’educació pública a tots els nivells, tal com informa en una piulada Pablo Bonat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid