Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presos Polítics
Puigdemont i els quatre consellers en llibertat de moviments a Bèlgica

Només tenen l'obligació d'anar al jutjat quan els ho demanin

06/11/2017 Política

La justícia belga ha deixat en llibertat de moviments a Bèlgica el president Puigdemont i el quatre consellers del govern Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig. El jutge ha considerat que no hi ha risc de fuga i ha descartat enviar-los a la presó. Només s’hauran de presentar al jutjat quan els ho requereixin.

Els membres del Govern s'havien presentat aquest matí a les 9:15 a la policia belga, en una acció concertada amb la Justícia, i han passat a la Fiscalia de Brussel·les. Han triat que el procediment fos en neerlandès, per consell dels advocats, i en conseqüència la primera decisió ha anat a càrrec d'un jutge flamenc.

La documentació passarà a la cambra del consell de primera instància, on un altre jutge haurà de decidir sobre l’ordre de detenció –és a dir, si accepta extraditar o no Puigdemont i els consellers– en un termini màxim de 15 dies. La decisió es podrà apel·lar dues vegades i el procés es podria allargar dos mesos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid