Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Membres de la comunitat educativa s'entrevista a Brussel·les amb la consellera d'Educació Clara Ponsatí

Ramon Font, portaveu nacional d’USTEC·STEs (IAC) i representants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s'han trobat aquest dijous a Brussel·les amb altres agents de la comunitat educativa per entrevistar-se amb la consellera Ponsatí.

24/11/2017 Lema

Ramon Font ha aprofitat la reunió per compartir reflexions i valorar el moment actual i com afrontar els atacs que està patint l’escola catalana. Paral·lelament li ha lliurat una carta en nom del sindicat:

Com bé sabreu, USTEC·STEs és el sindicat majoritari entre el sector educatiu, del qual vós en sou responsable des d’aquest estiu. Des dels nostres orígens, aviat farà quaranta anys, hem tractat d’exercir el nostre paper constructiu per fer de l’ensenyament públic un referent de qualitat, de la mateixa manera que vam apostar decididament per la immersió lingüística i l’escola catalana, a partir de la tradició de la Renovació Pedagògica, molt abans que la pròpia Generalitat assumís les competències en Ensenyament i que el sistema assumís la nostra llengua com a vehicular. En tots aquests anys, hem tractat de ser un referent positiu per a la comunitat educativa i la societat civil del nostre país. Com a organització, representem a un col·lectiu plural i divers, i hem aspirat sempre a esdevenir un sindicat transversal, obert a totes les sensibilitats, marcat, en tot cas, a partir dels valors tradicionalment associats a l’esquerra, especialment els que fan referència a la trilogia republicana de Llibertat, Igualtat i Fraternitat.

Com poden constatar els predecessors de diversos colors polítics que han ocupat les responsabilitats que ostenteu, USTEC·STEs sempre ha estat un sindicat incòmode, que s’ha oposat a aquelles polítiques que considerem lesives per a l’escola pública i la cohesió social, i que no ha dubtat a mobilitzar el professorat i la comunitat educativa quan veu que les polítiques dissenyades des de Via Augusta van en contra de l’interès de l’educació, els drets dels treballadors o la justícia social. Entenem que aquesta és la nostra missió fonamental, i desitgem que ben aviat puguem recuperar una normalitat en una nova etapa de construcció nacional que permeti recuperar una dinàmica constructiva, sense defugir el conflicte que marca tota relació entre administració i sindicats.

Volem fer arribar el missatge, a vós, a la comunitat educativa, i al nostre país, que la nostra lleialtat és amb la Generalitat i les institucions catalanes, i així ho volem expressar de manera pública. Desitgem que ben aviat el govern legítim de Catalunya pugui tornar al país, ni que sigui per recuperar la lògica d’acords i desacords, enteses i antagonismes que han de caracteritzar la relació entre l’administració i els representants dels treballadors.

Per la seva banda, representants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) li han traslladar el reconeixement per part del SEPC a ella com a Consellera, i amb la resta de conselleres, vicepresident i president com a Govern legítim del poble de Catalunya i tot el suport davant l'onada repressiva i l'embat per part de l'Estat, així com s'ha f amb els Jordis, el vicepresident, el set consellers empresonats, les seves famílies i els partits polítics i associacions civils dels que formen part.

El Sindicat també li ha comunicat que s'alçarà "en cada racó de la nostra terra en defensa de l'educació pública, els nostres drets i les nostres llibertats" i davant els recents atacs a l'escola catalana, amb l'últim recent per part de C's i PP amb la presentació de dues propostes al Congrés, li farà saber "necessitat de teixir vincles i construir ponts per organitzar-nos des de cada institut i fer front a aquests atacs constants".

En aquesta línia, el Sindicat li ha manifestat que seguirà "treballant per la construcció de la República, una república al servei de les classes populars i on l'educació en sigui l'eix vertebrador. Una educació pública, popular, feminista, en català i de qualitat. Amb la necessitat urgent de revertir les conseqüències de les polítiques dels últims anys, que han malmès i subordinat als interessos del mercat el nostre sistema educació".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid