Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Ruptura
Ciutats del Barcelonès i el Vallès interpel·len les bases dels Comuns, CUP, Podem i PSC a favor del SÍ a la independència

Regidors i regidores de Guanyem Badalona en Comú, Sant Adrià en Comú, SOM Gramenet, Compromís per Cerdanyola i COP – Compromís per Ripollet impulsen la campanya "República des de baix"

08/07/2017 Política

Membres de diferents candidatures de l’esquerra transformadora del Barcelonès Nord i el Vallès Occidental, i d’altres de diverses organitzacions, han donat avui el tret de sortida a la campanya «República des de baix». En una roda de premsa a la Plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet, regidors de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Cerdanyola del Vallès i Ripollet han explicat el contingut d’aquesta campanya. De les cinc ciutats impulsores, tres (Cerdanyola, Badalona i Ripollet) estan governades per aquestes candidatures municipalistes.

Joan Belda, secretari general de Podem a Sant Adrià de Besòs i regidor de Sant Adrià en Comú, ha dit que «és la gent del cinturó metropolità qui més interès té en què tot es remogui i que tot canviï i, per tant, a qui més interessa que arribi la República el més aviat possible». La tinent d’alcaldia de Cerdanyola Elvi Vila (Compromís per Cerdanyola) ha explicat que «l’enfrontament democràtic entre el poble català i l’Estat espanyol és la traducció pràctica, en aquest moment i al nostre país, de l’enfrontament entre la majoria de la gent i la casta».

Per la seva banda, Aitor Blanc de SOM Gramenet, ha insistit en què els «municipis han de col·laborar amb el referèndum perquè és l’alternativa democràtica al bloqueig de l’Estat». L’exdiputada de la CUP i actual tinent d’alcaldia de Ripollet per Decidim RipolletPilar Castillejo, ha reivindicat l’1 d’octubre com la moció de censura de veritat al règim del 78, «ara tenim l’oportunitat de tombat al PP i als sectors més conservadors de l’Estat», ha dit.

Ha conclòs la roda de premsa el també tinent d’alcaldia de Badalona per Guanyem Badalona en ComúJose Téllez, amb la idea que «el SÍ al Referèndum comporta una gran revolució democràtica que ajudarà a què altres pobles puguin també deslliurar-se d’aquells que els hi fan la vida impossible», insistint que aquest «és un procés per canviar-ho tot a la Península Ibèrica i al sud d’Europa».

Aquesta campanya autogestionada pretén aglutinar i organitzar el màxim de persones i voluntaris de diverses ciutats de Catalunya per guanyar el Referèndum de l’1 d’octubre i construir la República CatalanaNomés unes hores després de la publicació del web ja s’han començat a rebre les primeres adhesions i donatius econòmics.

Signen la presentació de la campanya a la pàgina web, en nom de tot l’equip impulsor, Jose Téllez i Laia Sabater de Guanyem Badalona en Comú; Joan Belda i Alex Benito, de Sant Adrià en Comú; Aitor Blanc i Alba Calvo de SOM Gramenet; Maurici Jaumandreu i Elvi Vila de Compromís per Cerdanyola; i Pilar Castillejo i Fran Sánchez de COP – Compromís per Ripollet.

Valora
Rànquings
  1. La web "Adéu Ibex35" informa com fer el canvi a un consum ètic, sostenible i de proximitat
  2. La Flama del Canigó arribarà a Hamburg, Brussel·les, Ginebra i Edimburg
  3. Poble Lliure emplaça totes les forces independentistes d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica a crear una direcció estratègica compartida
  4. Rebuig a l'acte de la Fundación Princesa de Girona a Vilablareix
  5. Un mort al passatge de la Camèlia número set
  6. La Universitat de Granada pressiona a la plataforma Andalusia pel dret a decidir per impedir la conferència de la CUP
  7. No perdem el nord
  8. Jo odio
  9. Nerea Barjola: “El relat dels mitjans sobre el cas de ‘La Manada’ segueix el mateix patró que el de les noies d’Alcàsser”
  10. Dilemes de la solidaritat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid