Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
Concentracions a les quatre capitals d'Hego Euskal Herria en suport dels encausats pel 9N

Aquesta tarda també hi han hagut concentracions a Brussel·les i Dublin

05/02/2017 Política

Més d'un miler persones s'han unit a les concentracions dutes a terme per la plataforma Gure Esku Dago a les quatre capitals d'Hego Euskal Herria en solidaritat amb els encausats pel 9N. Les mobilitzacions han començat a les 12:00 hores, i en elles han participat, entre uns altres, capdavanters polítics del PNB i EH Bildu.

A Donostia, el president jeltzale Andoni Ortuzar i el líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi. En l'acte de Bilbo, a la plaça Arriaga, ha participat el dirigent del PNB, Joseba Aurrekoetxea, i els membres d'EH Bildu Maddalen Iriarte i Iker Casanova, entre uns altres. A Gasteiz han fet el propi l'alcalde jeltzale Gorka Urtaran, així com Lorena López de Lacalle i Felix Gonzalez (EH Bildu). Al seu torn, la concentració d'Iruña ha comptat amb la presència de dirigents d'EH Bildu: Adolfo Araiz, Bakartxo Ruiz, Mirin Zabaleta i Txelui Moreno.

A vint-i-quatre hores dels judicis contra quatre membres de la Generalitat, entre ells el seu president, Artur Mas, els assistents a les concentracions han denunciat que «no solament van a jutjar a alguns responsables de la Generalitat, sinó que també serà jutjada la voluntat popular que va impulsar aquella consulta».

En el comunicat llegit han recordat que tant la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, com diversos membres de la seva taula estan imputats per «canalitzar el mandat rebut en les urnes».

Amb les mobilitzacions, Gure Esku Dago ha volgut mostrar solidaritat als càrrecs públics imputats i a la ciutadania catalana, encara que també ha volgut difondre la reivindicació de la democracía: «Solament aprofundint en la democràcia construirem un futur millor». Per això els assistents han format la paraula «democràcia».

«Volem decidir; votarem i decidirem. Volem decidir, votarem i decidirem. Gure Esku Dago!».

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid