Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sobirania municipal
Els regidors dels ajuntaments de l'AMI treballaran el 6 de desembre

Es busca coordinar millor que el 12 d'octubre els actes de desobediència municipal.

18/11/2016 Política

L'executiva de l'Associació de Municipis per la Independència ha decidit aquest matí a Tarragona proposar als càrrecs electes treballar el 6 de desembre, dia de la Constitució espanyola, organitzant actes cívics, socials i solidaris. Als actes es llegirà un manifest reivindicant els drets nacionals de Catalunya i el bloqueig que la Carta Magna espanyola suposa en l’avanç nacional i social del país.

L’AMI entén que aquest tipus d’acció visualitza com els càrrecs electes donen servei "els 365 dies de l’any", segons ha explicat la presidenta de l’entitat, Neus Lloveras, que considera que treballar en festiu "no és res excepcional". Les activitats es proposaran a tots els electes del municipis catalans, estiguin o no estiguin adherits a l’associació.

La directiva i l’executiva de l’AMI han aprovat promoure les accions com una mostra més que el procés independentista es troba en la seva recta final i amb la vista posada en el referèndum d’autodeterminació. S'havia buscat una fòrmula que no exposés judicialment els funcionaris i finalment l'han trobada amb aquesta proposta dirigida només als regidors i regidores.

L'AMI explicarà el procés polític català a càrrecs electes d'arreu del món

L’executiva i directiva de l’AMI ha estat també el punt de sortida de la campanya internacional per explicar al món el procés d’independència de Catalunya. Ho farà amb el contacte entre alcaldes i regidors de municipis catalans que exposaran la realitat del procés a altres electes de poblacions del món amb qui mantenen un agermanament. L’AMI també contactarà amb alcaldes i regidors de totes les capitals dels Estats i les 100 ciutats més grans del món per donar difusió a la demanda catalana. L’objectiu és amplificar el missatge del món local català a nivell mundial. En total s’enviaran més de 500 cartes explicant la realitat catalana que aniran als 5 continents. A més de l’enviament, alguns municipis explicaran la realitat catalana en les activitats dels agermanaments que tenen establerts amb aquestes poblacions. El «contacte alcalde-alcalde» dóna «proximitat» i ajuda a comprendre «la situació política de Catalunya des de la realitat municipal», tal i com ha explicat Lloveras.

Per exposar aquesta realitat, l’AMI ha editat uns fulletons explicatius de què és Catalunya i que s’han editat en 6 llengües (català, castellà, francès, anglès, italià, alemany). En aquests fulletons s’explica on és Catalunya, la seva voluntat d’autogovern i la negativa de l’Estat davant de la majoria política del Parlament de Catalunya.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid