Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Catalunya Nord
Rètols de ‘Pays Catalan’ a les entrades de municipis nord-catalans en protesta pel nom de la regió
07/08/2016 Política

Diversos municipis de Catalunya Nord s'han sumat a la iniciativa del batlle del Soler i senador, François Calvet, de col·locar rètols amb la frase ‘Pays Catalan’ a les entrades i sortides de les seves respectives poblacions com a rebuig del nom Occitània-País Català per la nova regió, amb capital a Tolosa, segons informa Vilaweb.

La capital del nord instal·larà també en totes les entrades per carretera un cartell amb la frase ‘La Catalane’, sota la senyalització bilingüe Perpignan/Perpinyà.

El moviment ha estat criticat per alguns electes que l’acusat de fer ‘independentisme’ i de voler trencar les històriques relacions amb Occitània. Els partidaris de la campanya defensen que no només és una qüestió de noms sinó que caldria crear una entitat administrativa pròpia pels catalans que viuen a l’estat francès.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid