Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Les territorials de l'ANC al Barcelonès Nord denuncien els greuges de l'estat
31/08/2016 Política

El proper cap de setmana les assemblees territorials de l’Assemblea Nacional Catalana al Barcelonès Nord, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet es mobilitzen per denunciar els greuges d’un estat que es mostra insolidari i insensible a les necessitats de tots els catalans i catalanes.

A Badalona, a la Plaça Rosa dels Vents, just davant el Pont del Petroli, des de les 10h fins les 22h del dissabte 3 de Setembre, es plantaran simbòlicament 80 creus grogues, on es llegirà la inscripció “Sistema Sanitari Català” i es denunciarà que davant un Estat que es mostra insensible amb el patiment dels seus ciutadans i que destrossa el seu sistema sanitari, només ens queda poder construir entre tots un futur millor. Així denunciarà Badalona que els greuges de l’Estat cada cop més evidencien que, després de la nova victòria del PP a les eleccions del 26J, la consecució de la República Catalana és l'única manera d'assolir els canvis necessaris per garantir la protecció social i el benestar dels
catalans -independentistes o no independentistes- així com de garantir un entorn propici per al progrés de l’economia i les empreses del país.

A Sant Adrià de Besòs, el dissabte dia 3 de Setembre, coincidint amb la festa-sopar que la AT celebra anualment, on enguany es presentarà el projecte de Constitució Catalana defensat per la plataforma Constituïm, durant la tarda a la mateixa plaça de la Vila de Sant Adrià, es denunciarà la falta d’inversions per part de l’Estat espanyol en infraestructures
concretament en Rodalies, menyspreant els catalans, robant-los hores del seu temps, de son i descans que perden a causa dels retards que diàriament pateixen per un pèssim sistema ferroviari de Rodalies. L’acte que seguirà comptarà amb la presència de la vicepresidenta de l’ANC, Natàlia Esteve, el diputat al Parlament, Eduardo Reyes, i amb
Sergi Miquel i Joan Fonollosa com a ponents de Constituïm.

A Santa Coloma de Gramenet, coincidint amb la Festa Major de la ciutat, el dia 4 a partir de les 11h, concretament a les escales de l’església Major, la territorial de Gramenet per la Independència farà un acte conjunt amb Gramenet Acció Solidària i l’Ateneu la Torna de Gràcia i ho acompanyarà amb una mostra d’art al carrer que servirà per denunciar “un estat insolidari” amb els refugiats i per evidenciar que tothom pateix greuges per culpa de l'Estat espanyol. Aquesta acció acompanyarà així el rètol que ja penja a hores d’ara del campanar on es llegeix “Era forester i em vau acollir”. El muntatge es podrà veure tot el dia i consistirà en un dibuix d’un camí fet de sabates de color groc i amb maletes, que guiarà a tothom qui vulgui accedir a l’església, hauran de resseguir per pujar-ne les escales. A més comptaran amb un quadre decoratiu especial cedit pels veïns de l’Ateneu la Torna de Gràcia, que simbolitza el mar on s’ofeguen cada dia desenes i centenars de migrants, representats pels rostres turmentats dibuixats en una barca que emula el Guernica. Denunciaran així que els catalans no poden ser solidaris com voldrien perquè el govern espanyol dicta que no es poden acollir més refugiats, i per això denunciaran que davant un estat insolidari, esdevenir una república catalana és l’única solució per exercir la sobirania plena i vetllar pels drets humans més elementals.

Una vegada més el Barcelonès Nord demostra ser un territori amb un ampli activisme, esperit solidari, voluntat constructiva i evidencia que malgrat les misèries de l’Estat, és un territori implicat i que està a punt per a fer de la República Catalana un país millor on viure.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid