Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nietzsche i el goril·la Harambe
14/06/2016 Àngel Soro
Àngel Soro, advocat, cantautor i activista cultural de les Terres de Ponent Àngel Soro, advocat, cantautor i activista cultural de les Terres de Ponent

Per Àngel Soro, advocat, cantautor i activista cultural de les Terres de Ponent

Crec que els animals veuen en l'home un ser igual a ells que ha perdut de manera extraordinàriament perillosa el sa intel·lecte animal, és a dir, que veuen en l'home a l'animal irracional, l'animal que riu, l'animal que plora, l'animal infeliç. Així es despatxava en Friedrich de forma sintetitzada i com sempre, ens hem trobat sense voler, pobre Friedrich, tractat de boig, geni independent.


28 de maig de 2016. Zoo de Cincinnati, Estats Units

Tancat a una mena de fossa, en Harambe, un goril·la d'especie en perill d'extinció, va veure caure un nen des dels quatre metres que el separen del públic. En un gest ràpid va córrer a socórrer el petit i el va agafar en actitud de protecció, ja que sembla que els crits d'alguns dels presents el van alertar i va voler salvar el petit d'un perill que desconeixia (que resultava ser ell mateix per als qui cridaven). D'altres testimonis van assegurar que el goril·la Harambe no va demostrar en cap moment cap actitud de caràcter violent, ans al contrari, va acaronar el petit pocs segons abans de ser assassinat pels funcionaris del Zoo.

També ho va dir en Friedrich, tenir fe vol dir no voler saber la veritat

Harambe tu has mort perquè una mare que diu que vigila els seus fills, va portar el seu a un centre de confinament d'animals abans lliures, anomenats en llenguatge eufemístic Zoos, i va permetre que s'enfiles a una tanca  i caigués al fossar on hi viu o malviu un goril·la en perill d'extinció. No em jutgeu, diu la poca-solta, dubtosa bona mare i menyspreable ciutadana. En Harambe va córrer a ajudar el teu fill, pensant que li passava alguna cosa i per voler tenir aquesta cura, el premi ha set una bala i un cadàver. Em reservo el que penso sobre el destí de les bales. Però ni que sigui per un dia, en Harambe va demostrar més instint i capacitat de protecció que tu.

Harambe tu has mort perquè els humans, moltes i molts d'ells sense capacitat d'empatia i raó, pensen que ets de la seva propietat lúdica i a més creuen que poden utilizar-te com a reclam per extreure'n benefici. Tu ja ho sabies que són uns estúpids integrals, no tots, però molts d'ells i potser ja estaves cansat del pa i el circ, i has aprofitat l'ocasió per, de manera encoberta, cridar l'atenció sobre el vostre estat d'esclaus dels humans.

Cal construir. Sempre construir. Tenim el ferm compromís de defensar els nostres germans de Planeta, savis, arrelats a l'ecosistema, plantes i animals.

Tot el meu menyspreu als qui aixequen Zoos. Als pares i mares que permeten aquesta alienació de la vida. Tot el meu menyspreu a les autoritats que ho permeten.

Prou de bous. Prou de Zoos. Prou de maltractar animals. Deixeu-los lliures.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid