Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Carta sense gluten

Aliment com a necessitat humana i no com a mercaderia industrial.
http://www.somloquesembrem.org/

15/04/2016 Àngel Soro
Àngel Soro, advocat, cantautor i activista cultural de les Terres de Ponent Àngel Soro, advocat, cantautor i activista cultural de les Terres de Ponent

Naix l'olivera. Mor l'ovella. Gira el torn que modela la vida. Situacions que acompanyen la vida, a vegades amb l'escalfor de la llar de foc, a vegades amb el fred de la neu colpejant una finestra. Prenem consciència de l'entorn, vides marcades per a persones que no poden alimentar-se amb els productes que normalitzats prenem la resta. Diabètics, celíacs, al·lergics i un llarg etc. de persones que viuen una inacabable llista de moments que no podem percebre. Aliens al seu ritme, caminem al nostre.

Prenem consciència de les seves especialitats, donem el valor i atenció que requereixen. Cartes sense gluten, abraçades endolcides sense sucre, gests petits a cada passa però sense proteïna de vaca. Si hi ha quelcom que en separa de les bèsties és sense dubte la nostra incansable capacitat de destruir i convertir-nos en éssers insensibles. Trenquem la bombolla.

Aprenem de la natura, que a poc a poc ens va avisant que els nostres ritmes, dietes, usos i costums rutinaris no són els escaients per la defensa de la vida saludable. Apropem els menuts a sa terra, que s'embrutin dels fangs i s'impregnin de les olors dels camps, de flors o fems.

Retornem a estadis, on tornem a formar part d'aquesta mare que ens va veure néixer I a la que un dia, encara llunyà, tornarem a abraçar passats pel foc o en caixa de fusta. Carta sense gluten, al·lergicament contaminada de batalles rutinàries, quotidianes, plenes de pressió i instint de supervivència.

Ho deien els companys i companyes de la Noguera, Som lo que sembrem, de retruc lo que mengem. Alguna cosa no funciona. Neix l'olivera. Mor l'ovella. Però cada cop més joves, malalts. Cada cop menys temps per preparar el que menjaràs. Cada cop més etiquetes als productes però menys seguretat al voltant de la seva acció dins de nosaltres.

Prenguem consciència. Evolucionar potser vol dir fer un gir enrere. Puntada als transgènics i a la química. Cooperativisme agrari. Fuck off Fracking. Vida contra el pressupost de la mort. Lleis en defensa de la terra, el territori, la seva gent i el seu futur.

Tractors ben a prop de l'Almenara, el camp és vida, lo riu és vida, transvasament d'idees.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid