Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Premis
La CAL lliura els Premis Joan Coromines 2016
05/06/2016 Cultura

Aquest vespre s’ha celebrat l’acte d’entrega dels Premis Joan Coromines 2016, el reconeixement que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, atorga des de l’any 2002 a persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació.


L’Esdeveniment ha tingut lloc a l’Auditori Miquel Pont de Castellar del Vallès, i ha comptat amb l’assistència de més de 200 veïns i veïnes de la vila, guardonats i autoritats locals.

Els guardonats amb els Premis Joan Coromines, que enguany arriben a la 15a edició, han estat Emma Vilarasau, per la seva brillant trajectòria professional, que l’ha convertida en una de les millors actrius del teatre català i en català. Josep Maria Espinàs també ha rebut la distinció, en reconeixement a una llarga trajectòria d’activisme lingüístic i cultural, i a una intensa activitat creativa en llengua catalana. 

En la categoria de col·lectius, ha estat reconeguda la tasca de La Bressola i de Ràdio Terra, la primera per l’esforç continuat al llarg dels darrers quaranta anys per promoure l’educació en català a la Catalunya Nord, i la segona per la iniciativa de fer una ràdio de comunicació popular per als Països Catalans, enfocada a la transformació social, amb criteris de pluralitat i diversitat.

El guardó local ha estat atorgat a l’escriptor Miquel Desclot, per la seva tasca de difusió de la llengua catalana, principalment en els àmbits de la poètica, la prosa, l’ensenyament, la traducció i la música.

Enguany, la CAL ha volgut retre un homenatge a Muriel Casals, recentment desapareguda. Per això, ha lliurat un guardó especial en reconeixement a la seva implicació en la llengua i la cultura, que la van convertir en una de les personalitats més influents en el panorama social, cultural i polític del nostre país.

A continuació, s’ha fet una xerrada al voltant de l’experiència en l’aprenentatge de la llengua dels nous catalanoparlants a càrrec d’Eliana Oliveira de Freitas, que reflecteix el seu testimoni en el llibre “Ajudeu-me. El crit d’una llengua que vol seguir viva”. Tot seguit, s’ha presentat el Cartell del Correllengua 2016 en homenatge a Montserrat Roig dissenyat per Anna Fenoy i el Manifest de la present edició del moviment, escrit per Vicenç Villatoro. 

La vetllada s’ha tancat amb la música de Mariona Roca acompanyada d’Ivan Hinojosa i Giuseppe Costa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid