Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
REINICIA presenta la Convenció Constituent Ciutadana Catalana a la Comissió d’Estudi del Procés Constitutent
31/05/2016 Política

REINICIA Catalunya ha presentat aquest dimarts, 31 de maig, el seu projecte de Convenció Constituent Ciutadana Catalana (CCCC) en compareixença davant la Comissió d’Estudi del Procés Constitutent (CEPC).

Per part de REINICIA han comparegut els seus tres portaveus: Isabel-Helena Martí, Jaume López i Jaume Rich que han fet una intervenció de 10 minuts cadascun.

En Jaume López ha fet la seva introducció parlant de la importància del Procés Constituent  a Catalunya. N’ha destacat la seva vinculació amb el dret a decidir. A decidir sobre tot, no només sobre la independència. Un nou espai en què caldrà establir grans consensos en què tothom està convidat a participar.

Isabel-Helena Martí ha presentat la plataforma REINICIA i ha exposat quina és la base del seu full de ruta. Un esquema de quatre fases consecutives que respon a la noció d'una Catalunya sobirana, forjada amb l'empenta i les aportacions de la ciutadania i fonamentada en una democràcia avançada que sigui capaç de trobar un equilibri entre democràcia participativa, representativa i directa.

Finalment, Jordi Rich ha exposat la proposta metododològica de REINICIA. Una proposta potent. Realista. Versemblant. Que pugui funcionar. Només és una proposta que, des de REINCIA, es vol compartir i acabar d’elaborar entre tots, perquè la CCCC cal que es faci des de la màxima transversalitat possible.

El projecte de REINICIA es va presentar oficialment el passat 5 de març i s’hi ha continuat treballant fins ara. Si encara no s’ha convocat la CCCC és perquè estem a l’espera de l’acord polític i de la proposta que faci la Comissió d’Estudi del Parlament i que ha de ser el tret oficial de sortida de tot el procés constituent.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid