Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Ruptura
Reinicia es felicita de la fita assolida en la presentació de la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya

"Pensar sobre un país millor i reflectir-ho per poder explicitar uns objectius compartits, i consensos amplis, és un repte que ens connecta amb el Congrés de Cultura Catalana"

06/03/2016 Política

Reinicia, plataforma impulsora del projecte de la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya (CCCC), es felicita per la fita aconseguida de presentar a 250 persones provinents d'àmbits organitzatius i socials molt diversos (amb representants de més de 80 entitats -associacions, fundacions, plataformes, col·legis professionals, universitats…) el seu projecte per desenvolupar la fase participativa d'iniciativa ciutadana del procés constituent.

A la presentació es va recalcar la voluntat d'oferir aquest projecte per la seva valoració al conjunt de les entitats presents i a totes les que ho desitgin, per tal d'aconseguir un consens sobre la millor forma de desenvolupar un procés participatiu sobre la Catalunya del futur, en la que totes les sensibilitats sociopolítiques s'hi sentin còmodes.

Pensar sobre un país millor i reflectir-ho per poder explicitar uns objectius compartits, i consensos amplis, és un repte que ens connecta amb el Congrés de Cultura Catalana, que ara celebra els seus 40 anys, i que ens impulsa com a poble en una voluntat comuna: desenvolupar el dret a decidir.

Al llarg de la sessió, a més dels portaveus de Reinicia, van prendre la paraula representants de 15 entitats (La Marxa Som, Pla Nacional de Valors, Plataforma per una Vegueria pròpia al Penedès, Procés Constituent, Consell del 4t Congrés Universitari Català, Dempeus per la Salut Pública, Ens de l'Associacionisme Cultural Català, Cens Nacional del Poble Català, Acord d'Esquerres per la República Catalana, Convenció Constitucional Universitària, Intersindical Alternativa de Catalunya, Fundació l'Alternativa, Fundació Irla, Associació Salut i Progrés, la Consti). Totes elles van expressar el seu interès en la iniciativa i voluntat d'implicar-se per tal de desenvolupar-la.

 

A la segona part de l'acte, i després d'una fotografia de grup, es va procedir a treballar en 14 grups, d'acord amb els 14 àmbits temàtics de la CCCC proposats. L'objectiu era realitzar 14 mapes d'actors i d'iniciatives ja existents en cada àmbit (salut, economia, educació, etc.) de tal manera que quan, en les properes setmanes, es creïn els grups impulsors es pugui haver contactat amb totes les entitats més rellevants del sector, sense cap exclusió, i garantint la transversalitat, i inclusivitat de tot el projecte que ara arrenca.

 

La CCCC suposa una metodologia i alhora un compromís per portar la deliberació sobre un país millor al conjunt de la ciutadania, amb el compromís de no prefigurar cap resultat i sense entrar en el debat sobre la independència, buscant el més ampli suport per fer-la una iniciativa útil pel conjunt de la ciutadania del país.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid