Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimilitarisme
La CUP rebutja el foment dels valors militars en l'àmbit educatiu en el marc del Dia de les Forces Armades

La formació independentista entén que la presència de l'Exèrcit a la comarca és insostenible i solidaritza el seu compromís amb la plataforma Alto el Foc a l'Albera.

26/05/2016 Drets i Llibertats

El pròxim dissabte 28 de maig, el Ministeri de Defensa celebra el Dia de les Forces Armades amb actes arreu de l'estat espanyol. Durant els pròxims dies, es preveuen 34 actes arreu dels Països Catalans, uns quants més que la vintena que tingueren lloc l'any passat.

A l'Alt Empordà, s'han previst actes a Figueres i a Roses, al Castell de Sant Ferran i a la base militar del Pení respectivament. A Figueres, els actes es concentren demà divendres, amb hissada i jura de bandera, homenatge als caiguts, exposició de materials i una conferència sobre les Forces Armades, tot a la fortalesa de Sant Ferran. Alguns centres escolars de la ciutat assistiran a la diada militarista organitzada per l'exèrcit espanyol, fet que ja ha generat algunes queixes i discrepàncies dins el sector educatiu.

La CUP de Figueres ha manifestat el seu rebuig al foment de valors militars com l'obediència, la disciplina, el patriarcat, l'androcentrisme en l'àmbit educatiu. La violència com a mitjà per a resoldre conflictes, es contradiu plenament amb els valors de pau, diàleg i llibertat que han de ser la base de l'educació dels joves. En aquest sentit, la formació independentista lamenta que les activitats preparades al Castell de Sant Ferran per commemorar el dia de les Forces Armades estiguin orientades als centres escolars, i que a la vegada, aquests hi assisteixin.

Segons la Candidatura d'Unitat Popular, els perjudicis de la presència de l'Exèrcit a la comarca són insostenibles. La base militar de Sant Climent Sescebes pertorba constantment la quotidianitat dels pobles veïns, ja sigui per les maniobres i les pràctiques d'artilleria, la caiguda de projectils en finques privades o per la presència de soldats al bell mig de Sant Climent Sescebes com va succeir el passat 7 d'abril. A més, la formació recorda que el camp de tir s'ubica en una zona protegida pel seu valor natural com és l'Albera, declarat Paratge Natural d'Interès Nacional.

En aquest sentit, la CUP dóna suport a les reivindicacions de la plataforma Alto el Foc a l'Albera que exigeixen el tancament del camp de tir.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid