Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
Ha mort Xavier Dalfó, fundador de la revista "Canigó"

Junt a la seva parella Isabel-Clara Simó, Dalfó va impulsar Canigó, la publicació progressista i d'àmbit nacional de Països Catalans que va tenir una durada de 30 anys

11/04/2016 Cultura

Aquest diumenge ha mort Xavier Dalfó i Hors, periodista, editor i impulsor de la revista Canigó, una publicació sobre cultura, informació i pensament de referència antifranquista que defensava el marc nacional dels Països Catalans. Estava casat amb l'escriptora Isabel-Clara Simó, que es va convertir als anys setanta en la cara visible d'aquesta revista.

Dalfó va néixer a Figueres el 1933, i amb només 21 anys va fundar Canigó (el 1954)  junt a Isabel-Clara Simó, revista que Dalfó va dirigir fins el 1971, salvant les limitacions i la censura de la dictadura franquista. Canigó va deixar de publicar-se l'any 1983.

En aquesta revista hi col·laboraven Paco Candel, Josep Pla, Carles Fages de Climent o Salvador Dalí, entre altres. Aquesta publicació que va tenir una durada de 30 anys i per la qual Dalfó va abandonar el negoci familiar a Figueres; més tard es va traslladar a Barcelona per deixar l'àmbit local i convertir-se en el setmanari català de referència.

Tal i com assenyala la notícia de Món.cat, Xavier Dalfó va entregar bona part del fons d'arxiu de la revista a la Universitat d'Alacant. Per altra banda, l'any 2014 va rebre una placa d'homenatge a Figueres, la seva ciutat natal, per la seva important tasca cultural.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid