Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipalització de serveis
La CUP Capgirem Barcelona dóna ple suport a la plantilla de socorristes

Avui, divendres, 11 de març, treballadors i treballadores del servei de socorrisme i salvament de les platges de Barcelona han entrat a l’Ajuntament per demanar explicacions per la possible pèrdua dels seus llocs de treball.

11/03/2016 Política

La CUP Capgirem Barcelona ha manifestat el seu suport als treballadors i treballadores del servei de socorrisme i salvament de les platges de Barcelona que estan passant per aquest tràngol i ha exigit  a l’Ajuntament que garanteixi la continuïtat dels treballadors i treballadores i de les seves condicions laborals.

La plantilla a dia d’avui és de 71 treballadors i treballadores, 46 dels quals tenen una relació laboral mitjançant contractes fixes i fixes discontinus amb Creu Roja. Les antiguitats d’aquests oscil·la entre els 4 i 13 anys, mentre que els altres treballadors i treballadores porten dues o tres temporades amb contracte d’obra i servei.

El contracte de prestació del servei que l’Ajuntament de Barcelona manté, mitjançant una externalització (Creu Roja) de l’Institut de Parcs i Jardins, va sortir a concurs públic el desembre de 2015. L’empresa que ha guanyat aquesta externalització és Pro-activa Serveis Aquàtics S.L. 

Malgrat que el 19 de març comença la temporada de platges i, per tant, ha de realitzar-se el servei de socorrisme i salvament de platges de Barcelona el treballadors i treballadores que han realitzat durant tots aquests anys el servei desconeixen quin serà el seu futur laboral.

De moment, no han rebut cap confirmació de l’empresa adjudicatària, ni de l’Ajuntament sobre el manteniment dels llocs de treball (subrogació), ni de les condicions laborals que tenen (conveni).

Per a la CUP Capgirem Barcelona aquest és un nou cas d’externalització que mostra la cara precaritzadora de privatitzar els serveis públics.  Segons la formació, aquest servei i la seva plantilla s’hauria d’internalitzar a l’Institut de Parcs i Jardins

La CUP ha recordat que un bon servei públic requereix d’uns i unes professionals reconegudes i en condicions dignes de feina.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid