Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nadal2015
Es presenta l'altre conte de Nadal a Reus

Entre altres coses qüestionen la pista de gel que costa 7 euros mitja hora 7 euros mitja hora.

18/12/2015 Drets i Llibertats

El Casal Despertaferro, la coordinadora de Caus i Esplais de Reus i l’associació cultural Mandrília hem decidit organitzar una jornada alternativa al conte de Nadal que s’ha promogut des del govern municipal.

Així, el proper dia 23 de desembre a les Peixateries Velles a partir de les 16h. desenvoluparan una jornada alternativa amb la figura del Tió com a eix central. Farem jocs educatius i cooperatius gratuïts i oberts a tot el públic, un conte de Nadal teatralitzat i una xocolatada popular. 

Paral·lelament, han denunciat el cost d’aquesta campanya inicialment pressupostada en 67.000 i que ha acabat costant 240.000 euros. No entenen com es justifica aquesta despesa quan Reus té l’Ajuntament més endeutat de l’Estat espanyol. Recorden que encara hi ha entitats municipals sense local per desenvolupar la seva activitat i, tenint en compte el pressupost per aquesta campanya d’un mes, no tolerem ni justifiquem l’argument del govern del “no hi ha diners per obrir els centres cívics el cap de setmana”, entre d’altres. Fa temps que es reclamen espais municipals on dur a terme activitats amb retorn als barris i no es mou fitxa, fet que no volem silenciar més.

També consideren que s’hagués hagut de crear una taula de treball amb les entitats i associacions que dinamitzem tot l’any l’oci a Reus per generar un “conte nadalenc” participat, menys costós i que reflectís el teixit real de la ciutat. Hem trobat a faltar de nou la participació, el diàleg i la voluntat de treballar amb el teixit associatiu local i, lamentablement, s’ha venut un “conte” d’aparador en el qual no creiem.

Així com també, lamenten que s’hagi optat per un model d’oci consumista que no promou en cap cas l’educació i, per tant, entem que el govern s’ha oblidat una vegada més d’aquelles entitats que treballem per l’educació en el lleure així com en la cultura popular des de la base. Com s’argumenta una entrada a una pista de gel que costi 7 euros mitja hora? Què aporta gastar diners en neu artificial al centre de la ciutat?

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid