Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
La Crida per Lleida insta la Paeria a reprovar l’acte d’enaltiment als feixistes que van bombardejar la ciutat
18/11/2015 Drets i Llibertats
La Crida-CUP per Lleida defensarà una moció en seu plenària per tal que la Paeria elevi una queixa formal a l’ambaixador d’Itàlia i demani explicacions sobre l’acte d’enaltiment als feixistes italians, responsables del bombardeig a Lleida l’any 1937, que va dur-se a terme al consolat italià de Madrid.

El passat 4 de novembre, només dos dies més tard de la commemoració del bombardeig a Lleida, el consolat italià a Madrid va acollir un acte d’homenatge de la Asociación Nacional de Combatientes Italianos en España, organització fundada per enaltir els feixistes italians que van combatre a la Guerra Civil espanyola, incloent els que van bombardejar la ciutat de Lleida.

Cal recordar que fou l’aviació italiana la que va llençar milers de quilos de bombes sobre la capital del Segrià el 2 de novembre de 1937, causant dos centenars de víctimes mortals. Gran part d’aquestes víctimes foren nens i nenes que estaven fent classe al Liceu Escolar, una escola símbol de renovació pedagògica.

La Crida-CUP creu que la Paeria, com a Ajuntament d’una ciutat que ha estat víctima del feixisme, ha de ser un agent actiu en la denúncia de les atrocitats comeses pels defensors d’aquesta ideologia, així com impulsar actes de rebuig i condemna a qualsevol homenatge que els feixistes puguin rebre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid