Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Catalanofòbia
Un compte apologètic de la Guàrdia Civil justifica els trets d'escopeta contra l'estelada

El perfil de Twitter que incita a disparar contra les estelades compta amb 116.000 seguidors, i repiula i promociona els missatge del compte oficial del cos militar.

07/06/2015 Drets i Llibertats

Un missatge des del compte de Fòrum del cos militar, amb el nom @iguardicivil, que es defineix com a "Cuenta personal, informativa y de opinion, AJENA al carácter oficial o institucional del Cuerpo", justificava el fet que l'exlegionari disparés fins cinc trets d'escopeta (una acció per si il·legal, ja que en cacera no es permeten aquestes repeticions de trets) contra una estelada penjada en un penya-segat. Els promotors d'aquest compte de caràcter corporatiu-apologètic no només banalitzen el fet que s'empressin armes de foc, sinó que incita a accions violentes similars pel fet que l'estelada no compta amb reconeixement juridic, segons es desprèn del comentari.

La piulada del compte pro-Benemerita enllaçava la notícia sobre els trets d'escopeta de l'exlegionari que va cridar "Tiro al trapo. Arriba España", amb el missatge "Ex legionario pega cinco tiros a una estelada. Recordar que la estelada NO es bandera oficial."

Aquest perfil de Twitter compta amb 116.000 seguidors, i repiula i promociona missatges del compte oficial de la Guàrdia Civil, però també comentaris tendenciosament dretans i anticatalans com "Reuniones de Generales: los militares nos la jugamos en elecciones si pierde el PP" o bé "Hoy juzgan al catalán que deseó en Facebook que 'Txeroki' fuese lehendakari y Bolinaga viviera 100 años."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid