Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat pública
La CUP denuncia de nou el sistema classista sanitari reusenc
18/06/2015 Salut

Mentre els diputats i diputades debaten sobre la sanitat al Parlament de Catalunya, la CUP Reus ha volgut denunciar de nou –avui acompanyada’un pacient- la triple llista d’espera de l’Hospital Sant Joan de Reus, que segons la regidora Mariona Quadrada “genera un sistema classista en que la llista d’espera s’adequa al poder adquisitiu del pacient i que esdevé un símbol de les conseqüències que té l’actual model sanitari català sobre els usuaris i les usuàries de la sanitat pública”.

Entre ahir i avui s’està realitzant al Parlament de Catalunya un ple monogràfic sobre salut, on finalment no es parlarà del Cas INNOVA. Per aquest motiu, s’han organitzat diferents actes arreu de Catalunya per denunciar les conseqüències de l’actual model sanitari: mercantilització de les dades mèdiques dels pacients a través del Visc+, exclusió del sistema sanitari de persones migrades o sense casa, triple llistes d’espera... aquesta darrera qüestió és la que ha centrat la roda de premsa que ha realitzat aquest migdia la CUP de Reus a l’Hospital Sant Joan.

Damià Vernet, usuari del CAT Salut, pateix un problema de desgast de ròtula amb pèrdua de líquid sinovial, que li provoca que actualment estigui de baixa laboral a causa de les limitacions de mobilitat que pateix. Per tal de pal•liar el seu dolor, ja que té el genoll inflamat, porta el peu embolicat amb un embenatge compressiu fins al genoll i ha de prendre’s potents antiinflamatoris que no li permeten realitzar una vida normal.

La seva sorpresa es va produir, quan per ordre de la doctora de capçalera al CAP Sant Pere va ser derivat al traumatòleg de l’Hospital Sant Joan de Reus, on li han donat hora pel proper 15 d’abril de 2016 per rebre la seva primera visita. El que vol dir, que en cas d’haver de rebre alguna operació, encara hauria d’esperar un any o dos més.

Per aquest motiu, avui, la regidora de la CUP Mariona Quadrada l’ha acompanyat a l’atenció a l’usuari de l’Hospital per presentar una queixa per aquest temps d’espera. Quadrada ha ressaltat que “durant els darrers mesos hem atès desenes de reusencs i reusenques que es troben en la mateixa situació”. Per aquest motiu, ha fet una crida a que els usuaris presentin queixes a l’Hospital, al CAT Salut i també a la Sindicatura de Greuges. Quadrada ha destacat que “durant aquests anys el Síndic de Reus ens ha donat un suport molt important i, també, cal agrair la tasca que desenvolupa la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública que cada dimecres assessora i acompanya als usuaris de l’Hospital perquè es compleixin els seus drets”.

La regidora de la CUP ha denunciat que el problema de les llistes d’espera no és exclusiu de l’Hospital Sant Joan. Tanmateix, en ser-ne l’Ajuntament propietari, ha recordat que “durant les dues setmanes anteriors vam estar tractant aquesta problemàtica amb els diferents partits al Consistori i en els propers mesos plantejarem una nova proposta al respecte al Ple de l’Ajuntament”.

Per últim, Quadrada ha destacat que en el ple monogràfic de salut al Parlament, “des de la CUP hem denunciat aquest model dissenyat per Marina Geli i Josep Prat i hem exigit l’aturada dels Plans Funcionals del Tarragonès i el Baix Penedès, que són l’embrió del Consorci Sanitari de Tarragona”. També ha comentat d’altres temes com ara la retirada del projecte Visc+, la promoció de l’atenció sanitària i el dret universal a la salut, que segons Quadrada, centren les peticions de la CUP al Conseller Boi Ruiz.

 

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid