Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut pública
La CUP insta al Govern a dur a terme mesures per evitar que s’agreugi la sanitat pública

La formació aposta per canvi estructural en el model sanitari i que aquest sigui de titularitat, gestió i provisió pública únic

 

18/06/2015

La diputada de la CUP-AE, Isabel Vallet, tot un seguit de propostes de resolució en el ple monogràfic  de Salut que dur a terme aquests dies al Parlament. L'objectiu és el d'instar al Govern perquè les pugui desenvolupar per evitar que s'agreugi la situació de la sanitat pública.

Entre les mesures destaca, la d'actuar sobre les llistes d’espera mentre no s’elabori una nova disposició reglamentària d’accessibilitat al sistema de salut que derogui l’Ordre SLT 102/2015; eliminar les barreres d’accés a la sanitat per les persones amb menys recursos econòmics; el reconeixement i foment de l’exercici dels drets de salut sexual i reproductiva; reconfigurar l’atenció primària per garantir-ne l’accessibilitat, l’equitat i la qualitat, sense barreres ni discriminacions; aturar i retirar de manera definitiva totes les decisions i processos que a la pràctica suposen l’esquarterament de l’ICS; Aturar tots els processos de constitució de consorcis o d’altres ens instrumentals, on hi hagi participació de prestadors de servei que no siguin de titularitat pública; Adaptar i corregir les irregularitats recurrents detectades per la sindicatura de comptes en els consorcis sanitaris com pas previ per depurar responsabilitatsi  Obertura d’un debat sobre el model sanitari català que impliqui treballadores i treballadors, usuàries i tots els agents del sistema.

Tot i així, la formació aposta per canvi estructural en el model sanitari i que aquest sigui  de titularitat, gestió i provisió pública únic

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid