Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
El País Valencià i les Illes demanen l'ajornament de la LOMQE

L'objectiu dels directors valencians és que el nou Consell, si neix de la majoria d'esquerres sortida de les urnes, reguli aspectes del projecte d'esborrany redactat per l'actual Conselleria d'Educació, com l'oferta obligatòria de l'assignatura de Religió

28/05/2015 Educació

Més de 120 directors d'institut del País Valencià s'han reunit aquest dimarts a vespre en assemblea per aprovar per unanimitat demanar a la Conselleria d'Educació una pròrroga en l'aplicació de la LOMQE. La petició dels directors es basa en el retard del Consell en publicar el decret únic que ha de regular l'ordenació, els currículums, els horaris i l'avaluació d'ESO i batxillerat.

Durant la mateixa assemblea també es va aprovar un document que sol·licita que el decret autonòmic de la LOMQE l'elabori el nou Consell sorgit de les urnes d'aquest diumenge i no l'encara Govern de la Generalitat Valenciana.

L'objectiu dels directors és que el nou Consell, si neix de la majoria d'esquerres sortida de les urnes, reguli aspectes del projecte d'esborrany redactat per l'actual Conselleria d'Educació, com l'oferta obligatòria de l'assignatura de Religió, l'optativitat d'algunes matèries i rectifiqui la supressió d'assignatures optatives de lliure configuració.

L'Assemblea de Directors d'aquest dimarts ha comptat amb directors de 120 centres, prop del 70 per cent dels directors d'institut del País Valencià.

A les Illes també també es va demanar l'ajornament

El Consell Escolar de les Illes Balears també ho va demanar abans de la seva aprovació per decret. Ho fa fer pel “caos organitzatiu” que suposarà. Així mateix, demanà l'ajornament de la deva aplicació.

El dictamen d'aquest òrgan és preceptiu, però no vinculant, i, el mateix dia que es va emetre, la consellera Núria Riera ja va avisar que no en faria cas i que pensava “continuar els tràmits”, així com “estava marcat en el full de ruta”. Com així va fer

Més enllà de l'ajornament de la LOMQE, el que aprovà el Consell Escolar es referia també a sol·licitar a la Conselleria d'Educació que tornàs a iniciar el procés de consulta a la comunitat educativa i atorgàs terminis “ordinaris i suficients”; que qualsevol aprovació de normativa es comuniqui als centres amb un termini mínim de quatre mesos abans que acabi el curs per facilitar la planificació del curs següent als centres; i que la Conselleria remeti la planificació concreta de les mesures i serveis per fer front a l'activació de la LOMQE a Secundària i Batxillerat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid