Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#VCFenValencià
Piulades per demanar l’ús de "la nostra llengua" al València CF

“Volem fer palès que els valencianistes que utilitzem el valencià, volem rebre informació del nostre club en la nostra llengua”, asseguren els impulsors de la iniciativa

08/04/2015 Llengua

“No deixes que el València CF done l’esquena a la seua, a la teua, a la nostra llengua”, sota aquest lema la penya valencianista Drac Alat promou una piulada demà durant partit de futbol Atlètic de Bilbao-València CF amb l'etiqueta  #VCFenValencià, segonsn informa la Veu del País Valencià.

“Volem fer palès que els valencianistes que utilitzem el valencià, volem rebre informació del nostre club en la nostra llengua”, asseguren els impulsors d’aquesta iniciativa, entre els quals figuren un aficionat i accionista minoritari (M. L.S) i la penya valencianista Drac Alat.
 
Segons expliquen els promotors de la campanya #VCFenValencià, el twitter @valenciacf “és molt actiu durant els partits, però comunica únicament en castellà. Tenen un compte oficial en valencià @valenciacf  que utilitzen molt poc”.

Per aquesta raó, i “farts”’ d’aquesta situació –de suposada discriminació lingüística del valencià en les xarxes socials per part del club, “proposem fer una piulada massiva amb el hashtag #VCFenValencià, per tal de fer palès que els valencianistes que utilitzem el valencià, volem rebre informació del nostre club en la nostra llengua”, expliquen.
 
A més a més, recorden que la penya Drac Alat va denunciar en el twitter que comença la conversa “que les cròniques en valencià dels partits de l'equip arriben tard o no arriben”, i “la del partit contra el Vila-real CF la varen posar el dia desprès”.

Fins ara, el hashtag ja ha sigut repiulat gràcies a la penya Drac Alat, per diferents usuaris com  @blanquinegres i @JaumeICastigaor, si bé la idea és d’ aconseguir un suport massiu durant el partit que es disputarà a Bilbao demà, per tal d’aconseguir, a poder ser, que el hashtag es convertisca en trending topic i així el València CF use majoritàriament el valencià a les xarxes socials.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid