Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
CUP Capgirem Barcelona recol·loca la placa de la vaga de la Canadenca

A més a més, exigeix la seva restitució definitiva

16/04/2015 Laboral
CUP Capgirem Barcelona recol·loca la placa de la vaga de la Canadenca CUP Capgirem Barcelona recol·loca la placa de la vaga de la Canadenca

Fa un dies, a causa de les obres de remodelació que s’estan duent a terme al Parc de les Tres Xemeneies, la placa commemorativa de la vaga de La Canadenca va ser retirada, i a dia d’avui, l’Ajuntament encara no l’ha reinstal.lada. La CUP Capgirem Barcelona la va recol·locar tot just fa una setmana en un exercici de preservació de la memòria històrica de les classes populars catalanes.

Tot i així, des de la CUP Capgirem Barcelona del districte Sants-Montjuïc reclamen la restitució de la placa commemorativa de la Vaga de La Canadenca de 1919, per no oblidar la lluita d’aquells obrers que van saber resistir i així reivindicar la solidaritat i la defensa dels drets de la clase treballadora.

Cal recordar que la vaga de La Canadenca de l’any 1919 comença arran de les intencions de l’empresa Barcelona Traction de reduir el salari als treballadors eventuals que passen a formar part de la plantilla. Els treballadors que protesten són acomiadats, juntament amb vuit més que tenen la intenció de sindicar-se. La protesta s’accentua i es convoca una vaga. El seu desenllaç, després d’una assemblea celebrada el 16 de març a les Arenes en la qual intervé el sindicalista Salvador Seguí, és una de les fites més importants del moviment obrer. Gràcies a la pressió dels vaguistes i de la CNT, es va assolir la jornada laboral de vuit hores, i es va aconseguir el compromís d’alliberar els obrers empresonats, la readmissió dels treballadors acomiadats, el pagament del salari corresponent als dies de vaga i l’aixecament de l’estat de guerra que s’havia decretat dies abans.

Per a la CUP Cagirem Barcelona, en aquests temps de crisi econòmica, és més necessari que mai recordar aquests fets, en un moment en que els nostres drets laborals están sent depreciats per la patronal, amb la complicitat d’una administració que no té miraments a l’hora de retallar-los i aprovar reformes laborals en contra dels interessos de les classes populars. "Exigim el repartiment del treball i la riquesa, i aprofitem per solidaritzar-nos amb els treballadors d’Uníson.o que estan en lluita al nostre districte i amb les treballadores de Telefónica-Movistar, actualment en vaga", afegeix

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid