Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
Presentació de la candidatura de la CUP Celrà

Serà aquest dissabte a partir de les 10 del matí i comptarà amb la particiàció de David Fernández.

29/03/2015 Política

L'acte començarà amb un esmorzar popular de productes ecològics al vestíbul de l'Ateneu de Celrà, amb la presència de David Fernàndez.

Tot seguit, al teatre, el diputat de la CUP-AE farà una breu xerrada sobre l'estat i l'evolució del procés sobiranista i el paper dels municipis en la construcció nacional i en la ruptura cap a un nou Estat.

La xerrada donarà pas a la presentació de la candidatura. Es presentaran les persones proposades per als 10 primers llocs de la llista electoral i es farà una breu exposició de la feina feta durant els darrers quatre anys i del procés participatiu obert per confeccionar la candidatura i el programa electoral. També es presentarà el decàleg ètic i s'esbossaran les línies mestres de les propostes de la CUP per a la legislatura 2015-2019.

Procés participatiu

Tant l’elaboració del programa electoral com la tria de les persones que integraran la llista electoral de la CUP a les eleccions municipals s’està realitzant mitjançant un procés participatiu.

De l’1 al 15 de febrer va tenir lloc el procés telemàtic de recollida de propostes per a la llista Hi van participar 53 persones, que van proposar 45 noms diferents.

La CUP es va posar en contacte amb les persones proposades per preguntar-los si estaven disposades a formar part de la candidatura. D’aquestes, 27 van acceptar inicialment la proposta d’integrar-se en la candidatura. A partir d’aquesta relació, l’assemblea ha proposat les 10 persones que segueixen per encapçalar la candidatura:

1. Dani Cornellà


2. Pitu Bartis


3. Eulàlia Ferrer


4. Jan Costa


5. Mar Camps

6. Hèctor Cabrera


7. Mercè Amich


8. Montse Palau


9. Sònia Fortià


10. Enric Mateu

En breu l’assemblea proposarà les persones integrants de la resta de la llista i sotmetrà a aprovació definitiva la candidatura sencera (32 persones) en una assemblea oberta que celebrarem properament. També es farà pública la llista de suport a la candidatura, integrada per persones precandidates que no hagin pogut o volgut integrar-se a la llista oficial i també per altres simpatitzants de la CUP.

Per altre costat, entre febrer i març es van celebrar les primeres assemblees temàtiques per recollir propostes i constituir grups de treball dels àmbits de territori, ciutadania, qualitat de vida i administració, a fi d’elaborar col·lectivament el programa de govern de la CUP. Paral·lelament, al març van tenir lloc tres trobades veïnals per recollir propostes per als barris.

També a través de la xarxa

La CUP ha habilitat el web “Tu ets Celrà, tu fas Celrà”  perquè les persones que ho desitgin i no puguin o vulguin participar a través dels altres mecanismes tinguin l’opció d’enviar propostes o incorporar-se virtualment a un grup de treball. Es preveu que el web serveixi també retre compte detalladament del grau de compliment del programa electoral del 2011, així com per informar sobre tot allò relacionat amb les municipals.

Decàleg de principis

En coherència amb el model polític que la CUP Celrà ha defensat des de la seva constitució, la candidatura presenta un decàleg de principis ètics i d’acció política, al qual s’han de comprometre totes les persones que integrin la candidatura.

El decàleg recull el compromís de la candidatura amb l’assemblearisme, la transparència, la independència econòmica, la responsabilitat social i ambiental i el municipalisme.

I quant als càrrecs electes, estableix la limitació de mandats i retribucions, la no-duplicitat de càrrecs, la fidelitat al mandat de l’assemblea i el retiment periòdic de comptes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid