Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament públic
El SEPC a les Illes fa una crida a particpar en la vaga el 26-F
20/02/2015 Educació
El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha fet una crida a la comunitat estudiantil d'instituts i universitat per anar a la vaga el proper dijous 26 de febrer.

En una roda de premsa els portaveus de l’organització han explicat que els principals motius de la vaga són el rebuig "frontal" a l’Estratègia Universitària 2015 (EU2015) i el canvi de format de graus 3+2 (3 anys de grau i 2 de màster).

El SEPC, a més, manifesta que la implantació del Pla Bolonya ha suposat la "materialització i l'elitització de l’educació" i denuncia que aquest pla ha suposat "la pujada de taxes, la desaparició de les beques, la impossibilitat de combinar la vida estudiantil i la vida laboral, l’augment de les ràtios, deixant com a resultat un sistema on regna la competitivitat entre les estudiants i la mancança de la qualitat educativa".

Els estudiants expressen que "aquest procés estatal de reestructuració i reformes acaba amb la implantació de l’EU2015’’. Una de les principals reformes d’aquesta nova estratègia universitària és el canvi de format de grau al 3+2, des del SEPC és denuncia que aquesta reforma suposa ‘’la privatització de les universitats públiques i impossibilitant l’accés de la classe treballadora a l’educació superior, deixant només un 35% d’oferta pública’’.

La jornada consistirtà en diversos piquets a primera hora del matí i una manifestació a les 12 del migdia a la Plaça del Tub.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid