Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nomenclàtor
Més de 8.000 signatures per als noms de carrers femenins a Elna

"els noms de personalitats femenines que han marcat la història per la seua lluita contra el nazisme, el racisme, l'exclusió o per al dret de les dones", segons l'exalcalde comunista

11/12/2014

El col·lectiu Horitzó 2020, dirigit per l'antic batlle comunista d'Elna, Nicolas Garcia, promou una campanya a la xarxa amb l'objectiu de restablir els noms de grans resistents i de dones cèlebres previstos sobre els carrers de la urbanització "les portes d'Illibéris".

La campanya es va iniciar, perquè l'actual alcalde Yves Barniol va decidir  reemplaçar aquests noms pel de muntanyes. Així el passat mes d'octubre, l'antic batlle, Nicolas Garcia,  recorda en el seu blog  que el consell municipal que dirigia havia pres, el febrer, una deliberació atribuint als carrers de la urbanització  'les portes d'Illibéris'  ,els "noms de personalitats femenines que han marcat la història per la seua lluita contra el nazisme, el racisme, l'exclusió o per al dret de les dones. I retreu al nou equip municipal elgit el passat mes de març d'haver decidit, dilluns, 'desbatejar' aquests carrers, per donar-los noms de muntanyes dels Pirineus tals com el Canigó. La iniciativa éstà acompanyada per un text que destaca una "lepenització dels esperits".

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid