Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Amics i Amigues d'Euskal Herria convoca una concentració per rebutjar el judici de Bateragune

L'associació Amics i Amigues d'Euskal Herria ha organitzat una concentració aquest dimarts a la plaça Sant Jaume per dir prou als judicis polítics d'Euskal Herria.

Així, volen manifestar el seu rebuig a l'inici del judici, dilluns passat, contra els membres de l'Esquerra Abertzale Arnaldo Otegi, Rafa Díez, Sonia Jacinto, Miren Zabaleta, Arkaitz Rodríguez, Mañel Serra, Amaia Esnal i Txelui Moreno sota l'acusació de reorganitzar Batasuna atenent a les ordres d'ETA. El conegut com a cas Bateragune.

03/07/2011 11:49 Internacional
L'associació assenyala que el judici processa 8 de les persones que durant anys han treballat per donar una solució democràtica al conflicte que enfronta Euskal Herria amb els estats espanyol i francès i que van donar forma al document "Zutik Euskal Herria". Amcis i Amigues d'Euskal Herria denuncien que "a la mà estesa i la voluntat política de l'Esquerra Independentista basca l'estat espanyol respon amb l'arma de les detencions i judicis polítics. A les persones que treballen per obrir aquest nou escenari, l'estat espanyol les empresona i silencia".

En aquest sentit, manifesta que "avui més que mai hi ha un abisme entre l'oferta política de l'esquerra Independentista basca i la reacció repressiva dels estats espanyol i francès". A l'exemple del judici contra Bateragune en menciona d'altres com el del continu lliurament de militants bascos per part de l'estat francès a l'estat espanyol aplicant l'euroordre -per exemple, el cas de la militant de Batasuna Aurore Martin, perseguida i fugida de la justícia durant 6 mesos. O com el cas de centenars de joves que durant els últims anys han estat torturats i empresonats per formar part del moviment juvenil independentista.

Els comitès de solidaritat amb Euskal Herria d'arreu del món i Amics i Amigues d'Euskal Herria des de Catalunya expressen la seva solidaritat a tots i totes les encausades a Bateragune, així com a Aurore Martin i els militants del moviment juvenil i es comprometen a denunciar a nivell internacional la repressió dels estats espanyol i francès contra el moviment independentista i la negació dels drets del poble basc.

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid