Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TORTURA
Sabino Cuadra, al ministre espanyol de Justícia: «Amb això es tortura a comissaria»

Dimecres passat el diputat d'Amaiur Sabino Cuadra va reclamar al nou ministre espanyol de Justícia que prengui mesures per evitar nous casos de maltractaments i li va mostrar una bossa de plàstic mentre li recordava les sentències europees contra l'Estat espanyol per no investigar les tortures.

17/10/2014 Política
Segons informa el web basc Naiz, el nou ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, va comparèixer dimecres a la tarda per primera vegada al Congreso de los Diputados per exposar les línies mestres del seu Departament. Posteriorment van prendre la paraula els representants de les diferents formacions. El portaveu d'Amaiur, Sabino Cuadra, va interpel·lar Catalá en primer lloc sobre quina serà la seva actitud per recuperar les restes dels milers de desapareguts durant la guerra de 1936 i el franquisme.

A continuació, li va preguntar per la permanència a la presó d'Otegi i els seus companys pel «cas Bateragune», i la va emmarcat en una aplicació del «dret penal de l'enemic» que s’ha produït a Euskal Herria i que s'està estenent a qualsevol forma de contestació a l'Estat espanyol.


En tercer lloc, Cuadra va abordar el tema de les tortures, recordant les sis condemnes contra l'Estat espanyol per no investigar les denúncies de maltractaments (una de les quals és per l’Operació Garzón contra l’independentisme català) i especialment les últimes d’Oihan Ataun i Beatriz Etxeberria, de la qual va llegir un fragment del seu testimoni. Posteriorment, Cuadra va mostrar a Catalá una bossa de plàstic: «¿Sap el que és això? Amb això es tortura a comissaria », va dir el diputat d'Amaiur. Ahir també al Congreso de los Diputados es va discutir la Llei de Seguiretat Ciutadana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid