Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Sabino Cuadra (Amaiur): "L'acumulació de forces ens portarà a la independència"

El diputat basc pronuncia una xerrada a Mataró en un acte organitzat per la CUP on defensa els acords amb forces independentistes i d'esquerres

17/09/2012 Política

El diputat d'Amaiur al Congrés dels Diputats Sabino Cuadra creu que serà l'acumulació de forces el que portarà els Països Catalans i el País Basc a la independència. En un acte organitzat per la CUP que va tenir lloc divendres passat al centre cívic del barri de Molins de Mataró, Cuadra va explicar que l'esquerra independentista basca es troba en un procés d'acumulació de forces, tot aglutinant sectors que provenen de l'independentisme, el sobiranisme i l'esquerra.

El diputat va assenyalar que l'esquerra independentista del país planteja sense embuts esdevenir una força política determinant i afrontar el difícil repte de governar a la comunitat autònoma del País Basc per cedir la paraula a la ciutadania i encarrilar el procés d'independència del conjunt d'Euskal Herria (incloent Navarra i el País Basc francès).

Un fet que va reiterar també en una entrevista a Mataró Ràdio on va explicar que "el camí passa per l'acumulació de forces d'esquerra i de forces sobiranistes i independentistes". Així, va recordar que al País Basc s'han arribat a acords estratègics entre l'esquerra abertzale i Eusko Alkartasuna, Alternatiba o Aralar. És, va assegurar, "una acumulació de forces real que està sent molt útil tant a nivell institucional com social", de manera que Bildu va assolir, a les passades eleccions municipals, "els millors resultats que ha aconseguit mai".

La manifestació de la Diada, "una glopada d'oxigen per a Euskal Herria"

Una setantenta de persones van assistir a la xerrada de Sabino Cuadra "Euskal Herria i Països Catalans: la construcció de la indepèndència des de l'esquerra" presentat pel regidor de la CUP a Mataró, Xavier Safont-Tria.

Cuadra va felicitar el poble català per la multitudinària manifestació de la Diada, que l'esquerra abertzale ha rebut amb "una enorme satisfacció", i va afirmar que serà "una glopada d'oxigen per a Euskal Herria". "Això està servint bastant per a les eleccions del 21 d'octubre. És evident que les postures que s'estan defensat per part d'EH Bildu trobaran un suport després de la manifestació de la Diada", va assenyalar.

"No volem mostrar el nostre camí com a exemple de res", va indicar, però l'experiència d'acumulació de forces "ens ha anat molt bé". "L'acumulació de forces d'esquerra i independentistes és una tasca que sempre s'ha de tenir a sobre la taula", va remarcar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid