Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'actual 9N segons la premsa internacional. Notes per a fidels amb cabestre que se'l volen treure
16/10/2014 Jordi Martí Font

Per Jordi Martí Font, membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del Col·lectiu Independentista del Priorat i de la CUP de Tarragona

És increïble que algú, avui, encara, es cregui a Mas, que insisteix que la consulta chiquipark que planteja és l'"única possible", és a dir que és impossible consultar el poble catalunyès sobre el seu futur perquè ell accepta el sotmetiment més infecte i vergonyant, l'únic camí que l'Estat li assenyala, que és cap. És increïble que prengui el pèl d'aquesta manera a tothom, aigualint una consulta que no tindrà cap valor a nivell internacional.

No m'estendré massa en això, perquè ja ho he fet, però vist que dia sí i dia també la premsa sobiranista s'ha fet il·lusions llegint els titulars de la premsa mundial sobre l'autodeterminació del poble català, reproduiré només els titulars d'alguns dels mitjans internacionals que avui publica "El Punt-Avui", un periòdic gens sospitós de "fer el joc a Madrid".

Le Monde: "Catalunya renuncia al referèndum d'independència"; BBC: "Catalunya continua endavant amb una votació simbòlica de secessió d'Espanya"; Financial Times: "El líder català suspèn el referèndum. Artur Mas llança una consulta popular menys formal"; The Guardian: "Catalunya celebrarà una votació no oficial en lloc d'un referèndum d'independència"; i Clarín: "Catalunya reemplaça el seu referèndum per una enquesta".

És clar que no són tots però em sembla que són suficients per fer-nos una idea i per fer-se-la els qui encara es pensen que Mas ha fet "una jugada mestra". Una presa de pèl, defensada amb les dents i a mossegades pels opinadors del règim, del seu, es clar, que per això cobren i surten a la tele, a la ràdio i a la premsa. Només la podria fer bona una intervenció de l'Estat. Res més. La resta, propaganda de CyU per arribar a les properes eleccions amb millors resultats dels que els vaticinaven totes les enquestes. Una vergonya jugar així amb els sentiments de la gent. Esperem que plegats sapiguem reaccionar davant qui sempre ens havia volgut sotmesos i no s'ha mogut ni un centímetre: primer Pujol, ara Mas, sempre la dreta regionalista de Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid