Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
Col·lectiu Drassanes: "L’accés a la independència passa per un procés de ruptura democràtic"

Puntualitza que "la disjuntiva no es referèndum o eleccions autonòmiques, sinó referèndum o dimissió"

07/10/2014 Política
a disjuntiva no es referèndum o eleccions autonòmiques, sinó referèndum o dimissió" a disjuntiva no es referèndum o eleccions autonòmiques, sinó referèndum o dimissió"

En la seva declaració d'Octubre sota el títol "Ni un pas enrere", el col·lectiu Drassanes analitza la situació on es troba el procés i assegura que no és pot donar un pas enrera, tot i els impediments i les pressions externes i internes.

El col·lectiu apunta que el poble català vol votar i votarà. "No s’acontentarà amb unes eleccions autonòmiques substitutòries i arribarà fins al final. És justament partint d’aquest convenciment -que anirem a votar- que el nostre col·lectiu ha treballat també per a la formació i dinamització de la plataforma política Esquerres pel SÍ+SÍ que ha aconseguit una important participació i que es prepara per a estendre socialment l’objectiu de la Independència conjuntament amb la defensa de les reivindicacions socials de les classes populars".

Considera que el moviment popular ha passat de la defensa del dret a decidir a la reivindicació del dret polític a l’autodeterminació i està assumint actualment la voluntat col·lectiva de la construcció d’un nou país que no és altra cosa que la República Catalana Independent. En aquest punt, puntualitza que el poble català ha d'anar definint i assumint quina mena de societat volem construir.

Davant del 9N, el col·lectiu considera que "la disjuntiva no es referèndum o eleccions autonòmiques (per molt que es vulguin disfressar de “plebiscitàries”), sinó referèndum o dimissió, aquesta és la qüestió. Les forces polítiques que no hauran cedit seran les que, en aquest cas no desitjat, hauran de portar a bon port les aspiracions del poble català. Mentrestant, el 9 de novembre, tothom ha de sortir al carrer. A votar i a fer sentir la nostra veu. Cap pas enrere o cap desviació del camí. Cal continuar reclamant fermesa institucional fins a les darreres conseqüències perquè aquest és el mandat polític que les institucions han rebut i han de complir"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid